Lista över stängsel material

Staket är ett vanligt sätt att hålla buller, människor eller djur i eller ut ur ett område. Många staket är estetiskt tilltalande, medan andra är helt enkelt funktionella. Stängsel används längs motorvägar, kring gårdar, i kommersiell drift eller runt skolor eller fängelser. Gemensamma staket material är betong, metall och trä, och kan målas eller vänster obehandlade. Fäktning är föremål för rättslig godkännanden av myndigheter och av husägare.

Murverk staket

Murverk staket från hållbara betongblock är vanliga sätt till staket gårdar och kommersiell eller offentlig institutioner för privatlivet eller estetiska skäl. Tegel kan användas tillsammans med murade block för att lägga en design till stängslet.

Murverk staket är ofta målade för att matcha färgen på omgivande hem eller byggnad. Människor som bor i stadsdelar med husägare föreningar måste få godkännande för den färg som de använder på utsidan av staketet.

Murverk staket används också för att skapa gated communities. Staketen är svåra att klättra och hållbara, och de innehåller ibland arkitektoniska detaljer att bryta upp en lång vidd av murade block.

Stacket av trä

Många typer av trä staket har använts runt hus och gårdar, inklusive split rail, piket och privatlivet staket, samt anpassade staket som använder trä konstnärligt i sin design. Stacket av trä behandlas ofta så att de inte ruttnar från fukt eller konstant solexponering. Wood inlägg kan också sjunkas i marken med tråd uppträdda från inläggen på gårdar och foder massor.

Trådstaket

Trådstaket är vanliga i institutionella miljöer där säkerheten är ett problem. Trådstaket inkluderar kedja länk fäktning hittade runt kommersiell drift, som lumberyards och även bakgårdar i småhus. När används kommersiellt, är ibland kedja länk stängsel lång och omges med razor tråd att hålla folk in eller ut. I mindre skala, ibland kedjelänk staket är placerade längs grönsaksodlingar att hålla kaniner och rådjur från att äta den trädgård jordbruksprodukter.

Trådstaket är vanliga på gårdar med djur. Detta är det billigaste sättet att hålla husdjur från att förirra sig på andras egendom eller på farliga vägar. Ibland krok ranchägare eller jordbrukare stängsel till en källa av El att villkora att djuren kan hålla sig borta från staket.

Glas staket

Glas är det minst vanliga material som används för stängsel. Det är ofta används för att blockera vindar längs kuster i hotell eller restauranger och andra typer av bostäder strukturer. Glas stängsel tillåta människor att titta igenom dem för att se vyerna medan du njuter av säkerhet och skydd från vind och potential faller. Glas staketen har stöd balkar av metall eller trä så att panelerna inte är överdrivet långa, som skulle göra dem antingen farligt eller för dyrt att tillverka.

Sten staket

Sten staket byggdes tidigare mycket mer ofta än de är för närvarande. Dessa staket gjordes av samla lokala fältet stenar och använda injekteringsbruk för att hålla stenarna säkert. Några gamla stengärdsgårdar finns idag kring historiska eller gamla byggnader.