Lista över små krypande växter

Lista över små krypande växter

Små krypande växter erbjuder lösningar för ställen i din trädgård eller gård där det är svårt att plantera traditionella blommor och buskar. Markbeläggning kan fylla sluttande områden, krypa mellan klippor och språngbrädor eller lysa upp utrymmet under ett träd. De ger också ett tilltalande utseende för områden där gräset är svårt att odla eller underhåll. Örtartade markbeläggning dör tillbaka till marken på vintern, så välj vintergröna krypande växter om du behöver färg hela året.

Kort örtartade växter

Dina krypande växt alternativ i USA avdelning av jordbruk växt härdighet zoner 5 till 8 inkluderar bräss blå Lilja eller krypande timjan, en örtartade perenna som växer 3 till 6 inches tall. Det gillar sol eller lätt skugga och väldränerad jord. Det erbjuder torka tolerans, lockar bin och producerar lila-rosa blommor på sommaren. Gyllene smygande speedwell är en annan örtartade val, att nå en höjd av 1 till 4 inches. Den behöver full sol och regelbunden vattning. Denna anläggning producerar blå blommor på sommaren och är rådjur resistent. Du kan växa i zoner 4 till 9.

Kort vintergröna växter

Sprida vintergröna är en kort evergreen groundcover för zoner 3 till 7. Det behöver ljus till måttlig skugga och föredrar surt jord med även fukt. Den producerar rosa-vita blommor på våren. Creeping Jenny är en vintergrön marktäckare som bara blir 2 inches hög. Det har gul-gröna blad under hela växtsäsongen och klargula blommor på sommaren. Det producerar sin bästa färg i full sol men tål halvskugga. Du kan växa creeping Jenny i zonerna 2 till 10. Dess blad vända en orange-brons nyans på vintern.

Mellanstora krypande växter

Smygande blåbär växer 6 till 12 inches lång och är härdig i zon 7 till 9. Detta evergreen groundcover gillar sur, sandig jord som är väldränerad. Den behöver sol eller lätt skugga och erbjuder måttlig torka tolerans. En lövfällande alternativ i denna höjd grupp kryper phlox, som kan växa i zonerna 3-9. Phlox måste helt eller delvis skugga och levererar lila, vit eller rosa blommor på våren. Smygande Druvliljesläktet växer 8 till 12 inches hög och gillar halvskugga eller skugga. Denna vintergröna växter producerar blekt lila och vita blommor i mitten av-till sen sommaren. Dess förmåga att anpassa sig till ogynnsamma förhållanden kan skapa vissa invasiva tendenser. Smygande lilyturf växer snabbt till en höjd av 12 inches i zon 5 och 11. Denna vintergröna erbjuder vita blommar på sommaren och tidigt falla. Det gillar partiell sol och veckans vattning.

Taller Groundcover

Smygande cotoneaster når en höjd av 1 till 1 1/2 fot och är lämplig för zoner 4b till 7. Det tål olika villkor, men föredrar fuktig, väldränerad jord och sol till lätt skugga. Denna vintergröna producerar små, vita blommor på våren och små, röda frukter på hösten.