Lista över exotiska blommor

Lista över exotiska blommor

Exotiska blommor omfattar en mångfald av blommor från känsliga och vackra till tafatt och bisarra. Vanligen visas många i hem landskap, botaniska trädgårdar och en mängd olika blomsterarrangemang för deras ljusa färger, sofistikerade former eller subtila dofter. Andra bara förekommer i de vilda eller skyddade miljöerna och är kända för deras äckliga stanken, extra stor storlek eller konstigt utseende.

Tropiska blommor

Många tropiska blommor anses exotiska för sitt fina framträdande, färgglada blommor och bladverk och tropiska läge. Allmänt erkända tropiska blommor inkluderar paradisfågeln, många arter av orkidéer och plumeria. Bird of paradise har en stor vaxartad Blom som liknar plumagen av en fågel. Blom öppnar uppåt från bloom stjälken och inkluderar apelsiner, gula, blå och lila. Orkidéer varierar i utseende beroende på art, men ofta ha en kopp eller centralt område som fäster bloom stjälken och har kronblad omger blomman framför och bakom den. Vissa arter av orkidé är kända för sin starka doft som kan vara mycket känsliga eller obehagliga. Plumeria har små rosa, gula eller vita blommor allmänt erkända för deras intensivt söt doft. De liknar blommorna av ingefära anläggningen som har liknande form och doft.

Sällsynta blommor

Blommor nära utrotning eller som förekommer sällan i naturen anses exotiska på grund av deras sällsynthet. Sällsynta blommor inkluderar svart bat blomma, snowdonia hawkweed och parrot flower. Svart bat blomman liknar en svart bat med vingarna utsträckta och har en mörkt lila-blå till svartaktiga blålila färg. Blomman kan nå upp till en fot i diameter och har tunna, morrhår-liknande rankor som kan växa upp till två fot lång. Snowdonia hawkweed finns bara i sju fläckar i den walesiska dalen Snowdonia och växer små gula blommor som liknar prästkragar. Parrot flower, eller impatiens psittacina, liknar en uppflugen papegoja. Det finns bara i Thailand. Blom är ca fem cm hög och växer bäst i kalksten jord.

Unik blommor

Blommor med unika egenskaper, som doft och storlek och ovanligt utseende anses vanligtvis exotiska för deras oddity. Dessa blommor bland titan arum, urinblåsan campion och rafflesia. Titan arum, även känd som liket blomma, har en ståndare som kan bli större än en fullvuxen mänsklig mansperson. Det har varit smeknamnet den corpse blomman för sin beryktade stanken av ruttnande kött. Medan mycket, mycket mindre än titan arum, håller urinblåsan campion sin plats som exotiskt för sin ovanliga urinblåsan-liknande utseende. Små, rundade blommor har en benvit färg och form liknar mänskliga urinblåsan. Rafflesia, också känd för sin vidriga stanken av förfall, har en kött-liknande Blom som kan växa till storleken av en fåtölj.