Lista av marktäckande växter

Lista av marktäckande växter

Marktäckande växter är de lågväxande, fördelande växter som är bra för banker och under träden. De täcker marken och kan förhindra ogräs och jorderosion. Några är endast blad-växter och vissa blommar. Det finns många olika val av marktäckande växter. När du väljer en för ditt landskap, kontrollera jordmån och USDA härdighet zon att se till att det kommer att fungera i din trädgård.

Mattan Bugleweed

Som reptans, även känd som mattan bugleweed eller gemensamma bugleweed, är en snabbt växande perenn. Den växer 6 till 10 inches tall och sprids genom stolons underground. Mörka bladen är skeda-formad. Rörformiga blommor är kransrams och blå eller lila. Vissa sorter har olikfärgade blommor och brokiga blad. Plantera en matta bugleweed i en väldränerad jord och full halvskugga. Sprida stolons, sticklingar eller frön. Härdighet är USDA zoner 4 till 9.

Falska Plumbago

Ceratostigma plumbaginoides, även känd som den falskt eller dvärg plumbago, är en perenn. Den växer 12 till 18 inches tall och sprider sig genom rhizomer. Stjälkarna är röda, bladen är gröna det vänd orange-röd i hösten och blommorna är himlen blå och i kluster. Blooms visas på sommaren och hösten. Plantera en falsk plumbago i full sol eller halvskugga med fuktig, väldränerad jord. Sprida av barrved sticklingar eller rotskott. Den är härdig i USDA zon 5 till 9.

Smygande Fig

Ficus pumila, även känd som den krypa eller klättring fig, är en vinranka som vintergröna, torka-toleranta. Den har hjärtformade blad som är endast 1 tum hög. Frukterna är fikon. Det kan vara aggressiva. Plantera en smygande fig växt i någon jord i skugga eller solljus. Föröka genom sticklingar eller genom skiktning. Härdighet sträcker sig från USDA zoner 8 till 11.

Smygande enbär

Juniperus horizontalis, även känd som den krypa eller avslutande juniper, är en vintergrön, torka-tolerant buske. Det täcker med fin struktur bladverk. Det kan spridas 6 till 10 fot brett. Som en marktäckare växer den 12 inches lång. Det finns cirka 60 namngivna sorter. Plantera en smygande enbär i sura eller knappt alkaliska jord med full sol. Den tål torka och halvskugga. Sprida av utsäde, barrved sticklingar, moget trä sticklingar eller skiktning. Den är härdig i USDA zon 3 till 10.