Limelight Hydrangea blommor

Limelight hortensia (Hydrangea (växt) "Limelight") göra lämpliga gränsen växter för trädgårdar och laneways. De är en av de härdigaste hortensia arter, ofta planterade som häckar eller gränsen växter. Blommorna är lämpliga för snitt och torkade blomsterarrangemang inomhus. Limelight hortensior tolerera en mängd jord och klimat. Limelight hortensia buskar frodas i upp till 40 år med idealiska förhållanden.

Beskrivning

Limelight hortensior är lövfällande buskar som växer upp till 8 fot i höjd och kan vara av samma längd över. De växer på långa rötter, beskrivs som högställd, med en markfrigång på omkring 2 fot mellan botten av lövverket och marken. Limelight hortensia täta lövverk består av grönt, ovala blad som växer till 4 inches lång. Blom är små och krämig vit till grön i färgen. De växer i stora konformade kluster mäter upp till 8 inches över. Limelight hortensia prålig blommar form på upprätta stjälkar. Blommorna ändrar färg när de växer från en grönaktig till en vit nyans innan blekning till brunt i höst. Vissa rampljuset hortensior kan också utveckla en rosa till lila färgton slutet av växtsäsongen.

Pollinering

Limelight hortensior har både sterila och fertila blommor. Sterila blom är bara för att visa och har ingen utsädesodlingar förmåga. Fertila blommorna är mindre blommor, som innehåller de delar som behövs för att producera frön. När pollineras, formuläret frön och blom gradvis blekna och ramlar av stammen. Sterila blommor behöver inte ändra och stanna kvar på växten. Limelight hortensior planteras ofta för att locka pollinatörer som bin och fjärilar till andra växter med deras prålig Blom. Limelight hortensia blommar i synnerhet längre än andra hortensior eftersom en stor andel av sina blommor är sterila.

Blommande gånger

Limelight hortensior börjar blommar första under sommarmånaderna. Många av dessa blomningar kvar på stjälkarna hela sommaren innan blekning och brunfärgning. I den sena falla till tidigt vintermånaderna, blommorna blommar igen. I vissa rampljuset hortensior ändra dessa sena Blom gradvis från en krämig vit till nyanser av lila, även om detta inte kan ske med alla rampljuset hortensior.

Beskärning

Andra arter som hortensia blommar blommor på den gamla trä som måste beskäras snart efter blomningen. Limelight hortensior är annorlunda, eftersom blommorna blommar på nya stammar, vilket innebär att du kan beskära mycket senare. På senvintern eller tidiga våren när de extrema kyla har passerat, skär ned stjälkarna till ungefär 6 till 8 inches. Beskärning av uppmuntrar rampljuset hortensia stjälkar att växa i ett kompakt bildande och hjälpmedel för att säkerställa ett starkt rotsystem. Äldre stjälkar kan så småningom producera mindre blommor. Beskärning äldsta stjälkar ligger närmast till rötterna ser till att blommor blomma stora följande vår.