Lily blommor med vita fläckar på bladen

Lily blommor med vita fläckar på bladen

Liljor odlas både från lampor och som vatten-baserade växter. Terrestra och akvatiska liljor producerar färgglada, attraktiva blommor att gör en särskiljande tillägg till någon trädgård. Vita fläckar på bladen på en lily anläggning anger dock ett problem som kan vara dödliga för anläggningen. Identifiera orsaken till de vita fläckarna så att rätt behandling kan tillämpas på anläggningen.

Akvatiska Leaf skalbagge

Näckrosor är känsliga för skador från vattenlevande bladbaggar, som är skadedjur som dras till dessa växter; skalbaggarna kan även finnas på plantskola-födde upp växter utan synliga skador till senare på växtsäsongen. Ett symptom på vattenlevande leaf skalbagge skador är förekomsten av stippling, eller vit, missfärgade fläckar och fläckar på ytan av bladen. Spraya näckrosorna med en insekticid och ta bort allvarligt skadad växter från trädgården.

Curl Stripe

Curl stripe orsakas av ett virus, känd som lily symtomfria virus. Trots namnet, detta virus lämnar synliga märken på bladen av en påsk lily, i form av vita fläckar eller avlånga ränder på bladen av blomman. Över tiden börjar bladen att krypa. Det finns ingen behandling för lily symtomfria virus än bortskaffande och destruering av infekterade plantor. Stoppa viruset sprider sig till friska plantor är viktiga för att upprätthålla hälsan för trädgården.

Gurka Mosaic Virus

Påsk liljor är också känsliga för skador från gurka mosaic virus, en sjukdom som drabbar många växter. Övergripande dvärgväxt tillväxt, inklusive blommorna själva, är symptomatiskt för gurka mosaic virus, liksom förekomsten av små vita fläckar eller fläckar på bladen. Som med lily symtomfria virus, det finns ingen kemisk bekämpning för gurka mosaic virus. Ta bort och förstöra påsk liljor som visar tecken på infektion att skydda hälsan hos de återstående lily växterna.

Botrytis Blight

Botrytis blight är en svampsjukdom som påverkar liljor odlas från glödlampor. Det börjar på de nedre bladen, orsakar orange eller brunaktiga fläckar till form i kanterna av bladen. Eftersom sjukdomen fortskrider, fläckarna växer och sammanfoga, utveckla vit eller grå mögel fläckar, som producerar sporer som sprids sjukdomen vidare. Ta bort drabbade bladen från Lilja och gäller en fungicid till trädgården för att kontrollera sjukdomen och stoppa den från att infektera friska växter.