Liljor som blommar på hösten

Det finns många typer av liljor; tillsammans med deras brett spektrum av färg och utseende, de har också en mängd plantering och blommande gånger. Vissa liljor, som de asiatiska hybrider, blommar tidigt på säsongen, medan andra blommar på hösten. Liljor är ofta indelade i en horticultural klassificeringssystem som använder härstamning till gruppen tillsammans typer av liljor, inklusive de som får blommar bra i höst.

Trädgårds-Division 2

Lily trädgårdsodling Division 2 innehåller en typ av lily kallas martagons hansonii hybrider. Dessa blommor är lång med flera ned-vända blom och kommer i en mängd olika färger, vissa med fläckar. Som martagons förstår skugga, kan de bättre i kylare, faller väder än i varma sommarmånaderna.

Horticultural Division 4

Divisionen inkluderar de amerikanska hybrider, som bäst i västra USA och Kanada och inkluderar hybrider som "L kelloggii," "L parryii," "L pardalinum" och "L humboldtii." Dessa liljor föredrar sval jord och skugga, vilket gör dem benägna för att göra bra i höst.

Horticultural Division 6

Den trädgårds-Division 6 inkluderar liljor med den "L leucanthum," "L sargentiae," "L regale," "L henryi" och "L sulphureum" arv. Specifikt är trumpet liljor och Aurelianus liljor hybrider som blommar i mitten av sena säsongen, vanligtvis i falla, och inkluderar färger såsom vitt, gult, rosa, guld, aprikos, chartreuse, plommon och grönt. Observera att både trumpet och Aurelianus liljor kan kräva mulch och skydd mot frost i höst eller i slutet av våren blomma bra.

Horticultural Division 7

Denna grupp omfattar de orientaliska hybrider som kommer från "L aurata," "L speciosum," "L alexandrae," "L nobilissimum," "L japonicum" och "L rubellum." Orientaliska hybrider gör inte väl under varma sommarmånaderna – så beroende på klimat, de kunde vara bättre lämpad för hösten blommar. I Minnesota, till exempel blommar de i augusti. Ofta kallas "stjärntydarna", har dessa liljor stora blommor i färger som inkluderar crimson, vit, rosa och lila. De orientaliska hybrider kräver humus jord som är lätt syrlig och marktäckning för bästa resultat.

Horticultural Division 8

En viss typ av diverse hybrid i denna grupp som gör bra i sommaren och kan blomma under hösten också kallas Orienpet. Det är en blandning mellan orientaliskt och trumpet och har ljusa färgade blommor men är robust nog att tåla sensommaren plantering och hösten blommande.

Specifika liljor

När du besöker din lokala plantskola, kan det vara bra att be för vissa specifika typer av liljor som blommar på hösten. Till exempel, "Casa Blanca: liljor är vita och bör planteras i slutet av sommaren och början av hösten. Lökarna kräver fullt solljus och bördig jord som dränerar väl. Hålla ett avstånd av 8 till 12 inches mellan lökar och gräva ner 2 till 4 inches för plantering. Casa Blanca lily kräver mulching i slutet faller för bästa resultat. En annan lily familjemedlem som kommer att blomma i höst är colchicum, som har höga blommor med långa blad och en lila blomma. Lökar kommer att bör planteras på hösten och växa mycket snabbt och kräver delvis att fullt solljus och utrymme minst 6 tum mellan varje planta.