Lila marktäckande växter

Lila marktäckande växter

Marken täcker är ett iögonfallande och lätt att underhålla alternativ till slåtter gräs runt träd, buskar eller stenar. Även i områden där marken är dålig eller gräsmattan är gles på grund av ljus eller mark kompaktering, kan trädgårdsmästare installera marken täcker med mycket lite jord ändring eller uppföljning. Lila marktäckande växter lägga till en tilltalande kontrast mot klippor i trädgård, fläckar av grönt gräs, grupper av vintergröna och lövfällande buskar eller krypa längs främre stegen.

Smygande Phlox

Plantera perenn smygande phlox mot foundation i ett hem eller längs en sten gränsen och titta på det krypa framåt, inbäddat i tomrummen mellan stenar eller bilda en tjock, grön matta toppas av massor av små, fyra-petaled, lila blommor. Dess Högläggning vana är en Välkommen syn på våren och behöver ingen beskärning se snyggt och trim. Jorden bör vara odlade till ett djup av 4 inches och plantera fördelade 9 till 12 inches isär, som de kommer snabbt att fylla i. Den enda nackdelen att krypande phlox är dess tendens att krypa ut ur sin säng och i gräsmattan. Trimning trottoarkanter det problemet.

Vinca och myrten

Gränsa träd och buskar med vinca och myrten. Dessa eviga vinstockar både sprida och krypa snabbt, och deras stjälkar upprätta nya rötter och klumpar oavsett var de ligger. Myrtle visar upp med våren Blom djupt lila eller lavendel mot 1-tums, glänsande, gröna blad. Det kommer att växa till en höjd av 6 till 8 inches men är inte en klättrare. Vinca kommer att kommer in i blommar något senare och klättra och garn om tillåtet. Brokiga gröna och vita bladen av vinca tenderar att dominera sina lavendel blommar, men de är ganska lika. Det är lätt att sprida både vinca och myrten genom att böka sticklingar i vanligt vatten.

Växt av släkten Trifolium

Klöver är en något högre, perenn marktäckare, når 6 inches, och en större attraktor för bin och fjärilar. Dess djup lila-röd, 1-tums blommor är ätliga för människor också. Den trivs i kulvertar och områden där marken är dålig och gräsmattor är ojämn, sprida och blommar hela sommaren. Rödklöver odlas bäst i full sol, men det kan dö tillbaka i perioder av torka. Om att gå till utsäde, kommer det mars genom din gräsmatta, som täcker kala fläckar och lägga till stänk av sommar färg.

Morning Glory

Ipomoea purpurea kallas brukar morning glory för sin trumpet formade blommor som pop varje morgon under sommaren. Denna extremt snabbväxande årlig vinstockar är enkelt odlas från frö utspridda på fuktig jord i full sol. Beroende på sort, blommorna är lila, rosa, vit eller blå. Långa stjälkar försedda med massor av 2-tum, hjärtformade blad krypa och garn över allt i sin väg. Morning glory är ökänd för växer i de fattigaste markförhållandena och är en favorit för plantering runt postlådor, räcken och steg. Dess enda nackdelen är en tendens att tangle sig i andra trädgård plantering. Om morgonen härlighet i egen 4-kvadrat fot område får gott om tid att trimma och träna en anläggning innan det blir utom kontroll.