Liggande Pool idéer med växter

Pooler Lägg till en avkopplande och fridfull känsla i din trädgård. Erbjuder en tropisk oas, verkar pooler alltid trolla känslor av frid och välbefinnande. Lägga till lite landskapsarkitektur till mixen och du har en välkomnande fly från verkligheten, mitt i din egen bakgård. Med alla alternativen växt och dekoration, utforma ett landskap kan vara lite skrämmande, men med planering och behandling, kan du skapa ett vackert landskap med växter runt din pool.

Växten alternativ

En av de viktigaste aspekterna av landskapsarkitektur runt poolen är att välja de lämpliga växterna att använda. Enligt Plant Care webbplats, bör du välja växter utifrån deras underhållsbehov, inte bara deras utseende. Till exempel bör du nog undvika att välja växter som behöver massor av beskärning och bevattning, eftersom istället för att lägga till avkoppling i din miljö, du bara skapar mer arbete själv. Dessutom undvika växter som skapar en massa mess. Växter som tappar sina blad och blommor ständigt kommer röran din pool med dess röra. Växter som pelargoner, impatiens och petunior är vacker, men tappar sina löv på hösten, som kan skapa ett rörigt utseende. Försök istället zinnia eller crotons, som kommer att lägga en explosion av färg utan extra krångel.

Designalternativ

Det finns många dekorativa alternativ för pool landskap. Du kan skapa böjda gångvägar med växterna eller skapa en design som är linjära och rak, föreslår webbplatsen SwimmingPools101. Du kan plantera din vegetation för att matcha och gå runt formen av poolen, eller kan du skapa din egen design och skapa en kontrast---det är helt upp till dig. Eftersom du kommer att spendera mest tid i din miljö, Välj vad som ser och känns bäst för dig. Välja att plantera alla av vegetationen i marken, eller blanda upp det genom att lägga till stora krukväxter, också. Sprida kompost eller stenar mellan växterna till konsistens och färg. Överväga lutning och utformningen av området runt poolen innan du planterar din vegetation. Undvik plantering din vegetation i områden som gör att växten vatten att köra in i din pool. Vattnet kommer troligen att ha lite smuts införlivas, vilket kan dirty din pool.

Extra funktioner

Tillsammans med växter, kan du också lägga till andra funktioner för att förbättra ditt landskap. Till exempel, placera lamporna mellan och runt vegetationen för en dramatisk effekt. Dessutom Häng vindspel från dina träd att lägga till en avkopplande element i landskapet. Hängmattor, solstolar och liten bistro uppsättningar placeras i mitten av landskapet skapar en inbjudande atmosfär. Du kan även ordna högtalare som ser ut som stenar inuti landskapet lägga till musik till din miljö.