Liggande kantning alternativ

Liggande kantning alternativ

Ett vackert landskap kan lägga till värdet i alla hem. Landskapsplanering innebär mycket mer än växter och blommor som i trädgård sängar. Kantning kan hjälpa göra ett landskapsskötsel projekt framgångsrika genom att hålla kompost i dess ställe och genom att hålla ogräs och gräset ut. Det finns en mängd olika landskap kantning alternativ, från trä till plast till sten och tegel. Oavsett vad din stil behov, kan du hitta den rätta kantning till dina behov.

Plast kantning

En av de mest ekonomiska kantning är plast. Denna bård vanligtvis levereras i rullar som kan klippas till en viss längd för varje landskap säng. En negativ aspekt av plast landskap kantning är att det är lätta och kan flytta på ytan av marken och blivit skev om det är klev på.

Wood kantning

Wood kantning är ett annat populärt alternativ för landskap sängar. Wood kantning levereras i timmer, behandlade brädor och trappa-klev runda sektioner spikade ihop. Wood kantning är dyrare än plast, men är mer ekonomiska än sten eller betong. En nackdel med trä kantning är att det kan locka termiter och det tenderar att ruttna över tiden. En annan utmaning med trä kantning är att det kan vara svårare att konfigurera i landskapet sängar som har en massa kurvor.

Sten, betong och tegel kantning

Dekorativa stenar, tegel eller betong kantning kan ge ett elegant utseende till liggande sängar. Dessa typer av alternativ för kantning också göra ett bra jobb med att hålla kompost inom landskapet sängar och att hålla gräset. Sten, betong och tegel kantförstärkning, dock tenderar att vara dyrare än trä eller plast, och denna skillnad kan lägga om du har stort landskap sängar.

Naturliga spade kantning

Den billigaste typen av landskap kantning är en naturlig spade kant. Eggen en v-formad längs gränsen av en landskap säng med en spade är ett sätt att lägga till en naturlig look till din trädgård. Spade kantning håller kompostmaterial från tvätta bort av diket som skapas med v-cut, men det är inte lika effektivt som upphöjda kanter.