Liggande idéer med vatten dammar

Liggande idéer med vatten dammar

Att lägga till en vatten-funktionen i din bakgård landskapsarkitektur design kan ge en känsla av lugn och ro till hemmet. Mångsidigheten hos vatten dammar kan för sparsam och enkla eller avancerade vattenlevande funktioner. Om det är en enkel damm med några koi fisk eller en forsande vatten falla att du önskar, en damm kan enkelt integreras i landskapet. När en vatten damm har fastställts, dock möjligheterna att lägga på prydnadsväxter funktioner och tillägg finns i överflöd.

Grundläggande vatten damm

Köpa en liner, pump och elektrisk sladd att ställa in din nya damm. Gräva ett hål för ungefärliga form, storlek och djup av liner. Slät liner i hålet. Att installera pumpen och anlita en elektriker att koppla ett nytt försäljningsställe om du inte har ett bekvämt till dammen. Begrava sladden underground är ett annat alternativ. Lägga till vissa sten bänkar och stolar gjorda av behandlat virke för att koppla din nya dammen. Lägga till en fontän eller en enkel bubbelflaskan på järnaffären att njuta av ljudet av rinnande vatten. Växten reed gräs runt dammen att dölja kanter av liner.

Bubblande Stream

Gräva ut en smal remsa av mark i området där din ström är önskvärd. Linje sidorna av stream sängen med 2 x 4s innan täcker kanterna med stenar/stenar. Detta kommer att säkerställa en stabil struktur. Denna typ av ström kan vara så överarbetat eller så enkelt som du föredrar dikterar. Använd en återcirkulerande pump och två behållare dammar för en sipprar effekt. Pumpen kommer att återcirkulera vattnet upp genom ett rör och ner stream sängen. En liten nedåtriktad lutning av ca 1 till 2 inches är allt som är nödvändigt att göra en ström. Placera flera behållare av betong eller sten i en nedåtgående sluttande sätt för en brusande vattenfall effekt. Scatter-mindre stenar i vägen för stream sängen extra äkthet. Plantera frukt med buskar och inhemska gräs längs sidorna av strömmen att locka lokala djurlivet.

Akvatiska damm

Gräva ut siffran åtta formade hål för en noggrannare effekt när man överväger en vattenlevande damm. Bygga en underjordisk VVS-system för större dammar, eller ringa en rörmokare om du inte har erfarenhet. Vänta minst 8 till 12 veckor efter att du installerat din damm innan införa någon fisk, som koi eller guldfisk, till den nya miljön. Akvatiska damm växter hjälper till att stabilisera miljön genom att producera syre för damm liv. Göra en naturligt snygg bakgård vatten trädgård genom att växter till stranden av dammen. Spider liljor, ull-gräs och Iris är alla användbara växter för detta ändamål. Tillsätt flytande växter gillar rosa näckrosor, lila färgade vatten ståndaktiga och vatten kråkor foten, som producerar vita blommor på våren.