Liggande idéer för en gårdsplanen med öknen stenblock och högar

Liggande idéer för en gårdsplanen med öknen stenblock och högar

Landskapsplanering idag gynnar naturlig, avslappnad design. Enligt Browne & Associates, Colorado landscapers, är en design med öken stenblock och högar ett exempel. Naturen är lite slarvig om att hålla allt snyggt och prydligt, precis som en hektisk livsstil idag reagerar negativt på mycket underhåll trädgårdsskötsel. Användning av högar som "öar" för anläggningen grupperingar minskar expansiva, turf områden och tidskrävande lawn care. Stenblock fungera som design ryggraden, att ge omedelbar men avslappnad struktur till ditt landskap.

Xeriscaping

Om du "ärvt" din stenblock och högar från Moder natur, har du ett försprång på den nuvarande landskapsarkitektur trenden. Bergarter av alla storlekar är en fördel i naturliga landskapsdesign. Om du har inget på din webbplats, kan de köpas i de flesta områden från en återförsäljare av landskapet rock och murverk. Xeriscaping är ett exempel på både naturliga och miljövänliga landskapsarkitektur. Kalifornien Institutionen för resurser, återvinning och återhämtning förklarar xeriscape bokstavligen betyder "torr scape"--xeri härleds från det grekiska ord "xeros" betyder torrt. Genom xeriscaping skapar du en lättskött, miljövänliga landskap. Ditt landskap har fortfarande gott om gröna, men genom att begränsa torv, och ersätta den med grus och stenar, eller markbeläggning och torktåliga växter grupperingar, du kommer att skära vatten användning av 50 till 75 procent.

Stenblock som bakgrund

Öknen stenblock är en perfekt bakgrund för torktåliga växter. Stenblock är naturligt att de flesta regioner, men färg och sammansättning varierar. Enligt Arizona geografiska Alliance är öken stenblock olika utseende som stenblock på andra platser. Liggande kemi--i detta fall alkaliniteten av smutsa--påverkar färgen på mineral glasyren som rockar rock ytan. Men oavsett var du bor, det blir stenblock som passar typ av växter du väljer för ditt landskap. Matcha dina växter till din region och till varandra för att säkerställa deras överlevnad. Växter interagerar med varandra, med svamp och med andra delar av naturen som förekommer i deras naturliga miljö. Om de hittas tillsammans i naturen, kommer de vara mer benägna att leva lyckligt tillsammans i din trädgård.

Yucca som kontaktpunkt

Yucca är en slående tillägg till alla landskap. De är infödda till de varma, torra klimat av sydvästra staterna, USDA plant härdighet zoner 7 till 10. Vissa sorter växer i delar av Colorado och Montana. Yuccas är bra accent växter i en trädgård och som en samlingspunkt i anläggningen grupperingar, tillsammans med öken stenblock och mindre suckulenter och infödda prydnadsgräs. Använd små stenar eller markbeläggning för att fylla mellan växter eller stenblock. Grupp växter i udda nummer--3, 5 och så vidare--skapa en naturlig, "råkade" se. Olika höjder, struktur och konsistens av växter. Har valt växter som erbjuder året-intresse. Intressanta förgrenade mönster, ovanliga bark eller enastående färg av vedartade delar kan hålla din trädgård "alive" även i vilande säsongen.

Konsten att använda färg i landskapsplanering

Överanvändning av färg kan förstöra en annars estetiskt tilltalande design. Enligt Mississippi Extension Service är färgen den svåraste delen av landskapsdesign. Användning av växter typiska för öknen regioner kräver en färgpalett med grayed-down nyanser av grönt och vilsam och jordnära toner att ställa en stämning av lugn. När öknen växter sedan bloom, är explosion av färg som de flesta cactus blommor bländande. Enorma blom av en yucca för drama till din trädgård. Små lågväxande wildflowers mattor jorden med tilltalande färg när våren kommer till öknen. Använd dessa samma blommor i ditt eget landskap för säsongens färg och ett intervall av spänning. Tänk på att öken temat är inte den enda vägen att gå. Japanska sand och sten trädgård är ett annat alternativ för dryscaping.