Leder för mycket vatten till gulfärgning av bladen på en ek?

Ett antal faktorer inklusive packad jord och högt pH i jorden, orsaka kloros, gulfärgning av bladen på ett träd. Övervattning är dock den vanligaste orsaken. "Felaktig vattnas ofta förbises som trädet dödsorsak," enligt Los Angeles County Fire Department skogsbruk Division. Skador som övervattning kan ta år att manifestera. När skadan är uppenbart, kan det vara för sent att rädda trädet. Att veta hur till vatten din oaks är nyckeln till att förebygga kloros.

Ekar i sommar

Naturligt toleranta mot torka, ek träd anpassa våt och torr cykler genom att fördröja deras vattenintag under sommarmånaderna. Även unga eller transplanterade träd kanske behöver mer vatten även under sommaren, drar etablerade ekar inte så mycket. Om vattning metoder inte anser denna faktor, oaks inte kan suga upp allt, och detta leder till mögel, röta och svampinfektioner.

Övervakning av marken

Gulnande blad är ett vanligt tecken på övervattning, men det första tecknen är i marken. Marken under en ek bör vara fuktig men inte blöt. Testa detta med en murslev gräva ut ett jordprov. Rulla jorden till en liten boll i handen. Det bör vara formbart nog att bilda en boll, men torrt nog falla sönder när klämde. Övervaka din jord kan du bestämma hur mycket vatten ek behov.

Ek villkor

Ekar har en speciell relation med den naturliga skräp som ackumuleras under dem. Nedfallna löv förfall, som ger trädet med näring och förbättra jorden. Kratta de lämnar stör denna miljö. Avfärden från leaf kullen i området under dripline stammen på kanterna av trädkronorna hjälper skapa förutsättningar för den eken sommaren överlevnad. Det minskar också pH-värdet i marken, vilket minskar markens alkalinitet. Smutsa alkalinitet är en annan orsak till kloros. Om du använder mulch, Använd endast ekologisk marktäckning.

Korrekta vattning metoder

Oaks föredrar djupa framför frekvent vattning. När jorden börjar torka, vatten med hjälp av en slang i de yttre delarna av dripline. Vattna inte på stammen, eftersom rötterna som suga upp vattnet sprids ut och bort från stammen. Vattning på trädets bas hindrar vattnet från att absorberas och lämnar blöt jord skaffande en hem för svampen. Vatten till ett djup av 1 till 2 fot, och sedan övervaka jorden så att du vet när till vatten igen. Nyplanterade träd kräver mer vatten att fastställa deras rotsystem.