Lav borttagning från äppelträd

Lav borttagning från äppelträd

Lav är en organism som skapats från ett symbiotiskt samarbete mellan svampar och alger. Det växer blåaktig grön till grå färgade, ett härdat material över ytor av äldre och sjuka grenar och stammar av vedartade prydnadsväxter. Men fula, lav utvecklingen inte skada eller infektera äppelträd, eller matar lav på ett äppelträd näringsämnen.

Utveckling

Lav är en långsamt växande organism som ofta går osedda genom dess tidiga år. Det fäster ordentligt på sval, fuktiga ytor som har halvskugga med vissa ventilation. Det är vanligt förekommande på svaga och sjuka träd som har börjat förlora kraft. Svampar och alger stödja varandra eftersom svampen ger vattnet för tillväxt medan algerna skapa maten. Detta självbärande system möjliggör lav att växa utan hjälp av apple trädets näringsämnen.

Skador

Även om lav inte matar på äppelträdet, kan dess utveckling innebära ytterligare förlust av kraft och infektion. Lav framkallar över fuktiga, cool ytor. Som lav expanderar, kan det låsa fukt mellan trä och lavar. Denna låst i fukt kan resultera i svamp- och bakteriella infektioner, inklusive wetwood infektioner och trä förfall. Lavar som blockerar solljuset till bladverk kan förorsaka bladen dör tillbaka, vissnar och avlöva från ett träd.

Förebyggande

En kraftigt växande, friska äppelträd är bäst på att förhindra lav grobarhet. Beskära dina äppelträd tidigt på våren ta bort vatten groddar och rotskott från trädkronorna och basen av trädet. Tunna inre grenarna för att främja god ventilation och solljus penetration i hela trädet apple trädkronorna. Feed äppelträdet tidigt på våren med en välbalanserad, slow release gödselmedel, till exempel en 10-10-10 eller 20-20-20 kombination. Håll alltid gödselmedlet minst en fot från stammen av äppelträdet att förhindra kemisk brännskada och resulterande tillväxt stunt. Skörda hela äppelträdet i slutet av växtsäsongen att minska risken för svamp utveckling från mumifierade äpplen.

Borttagning

Lav framkallar bestämt över ett äppelträd ytor. Som ett resultat, ta bort lavar från ett äppelträd kan vara svårt och ibland, skada. Lavar som har utvecklats på ett äppelträd grenar och stammar kan tas bort under trädets regelbunden beskärning sessioner. Använda skarp, steril sax att ta bort grenar och alltid sterilisera saxen mellan varje snitt att förhindra sprida svampar och alger till friska områden. Det finns inga effektiva kemiska behandlingar att eliminera lav utveckling. Lavar som har utvecklats på basen och stammen av ett träd kan skäras ut i woody området. Men kan den stora nedskärningar och öppna sår introducera svamp- och bakteriella sjukdomar som kan skada eller döda äppelträdet.