Lätt väder för Windows & dörrar

Lätt väder för Windows & dörrar

Om du känner det inne i ditt hus när kallen vindar vintern slag, måste du undersöka dina fönster och dörrar för att se om väderpåverkan behövs. Väderbeständighet sker ofta i sent hösten men det har alla-säsongen fördelar. Kyligt fötterna och händerna är alla speciella utrustningen du behöver för att avgöra om det föreligger ett förslag som kommer in i ett rum. Några enkla objekt som finns tillgängliga på din järnaffär får ditt rum varm och toasty på nolltid.

Instruktioner

•Survey kyliga rummet för att avgöra exakt där kall luft kommer in. Använd din öppen handflata för att sväva en tum eller så runt inredning fönsterkarmar. Ofta kan du även höra luft visslande genom några mycket framstående öppningar. Om du kan se dagsljus under en dörr, blir det verkligen kall luft kommer in under dörren också.

•Inköpt gummilister, och tillämpa den runt omkring själva dörren eller luckan sylt. De mest billiga och vanliga typ av gummilister är tillverkad av filt. Fästa den på dörren med lim, nubb eller tunga staples. Tillämpa gummilister i en lång remsa och kontrollera sömmar och anslutningar är täta. Dörren eller fönstret ska vara lite svårt att stänga men inte omöjligt att stänga för att hålla ut de flesta luft.

Ett antal olika typer av gummilister finns tillgängliga, alla med olika fördelar och kostnader. Kontrollera med din lokala järnaffär specialist att avgöra vilken typ som uppfyller dina behov för att underlätta installation, kostnad och hållbarhet.

• Använd plastpåsar från kemtvätten att helt täcka dragiga fönster som inte öppnas alls under säsongen. Skär plast ca 2 till 3 inches större än fönstret täckas. Anbringa dubbelhäftande tejp för fönstret mot den inre ramen omkrets. Med en hår fön på en medium-hot miljö, blåsa varm luft mot plast för att försegla det tätt mot fönsterrutorna fönster.

•Använd förslag till dodgers att sluta kalla luften från att komma in ett rum från under dörren. Du kan köpa förslag till dodgers eller göra enkla dem med fyllning ett par gamla av nylon strumpor med tyngre tyg som bomull vadd och lägga det framför dörren.