Långvarig blommande växter

Långvarig blommande växter

Alternativen är många för att ha långvarig blommor färg inuti eller utanför ett hem. Tricket är att identifiera vad amerikanska jordbruksdepartementet zon du bor i att se till att du växer en blommande växt härdig till din lokal. För det andra måste du lära dig de växande kraven för denna art. Om en växt är frisk, kommer att öka sannolikheten för att dess Blom kommer att pågå hela säsongen lång. Praktiken deadheading med de flesta blommande växter så att växten kan fokusera sin energi på levande sådana.

Annueller

Även om årliga blommor måste planteras varje år, transplantationer kan köpas som har redan blommat, och många tenderar att förbli i blomma till höstens första frost. Till exempel är Browalia, även kallad bush violett, odlas som en perenn i US Department of Agriculture zoner 9 och 10, och som en årlig i svalare områden. Dess mjuka, blåaktig-lila kronblad bo blommar från juni till September. Ringblommor, med sina livliga apelsiner, röda, gula eller vita, stanna i blom till höstens första frost. Nasturtiumsna prålig blommor som drar till sig fjärilar visas i maj och senast fram till September. Lejongap, med sin distinkta form och vit, gul, röd, orange, rosa, lila eller flerfärgade blommor, blommar hela säsongen; i USDA zon 7 till 10, får de odlas som perenner.

Perenner

Perenner och perenna lökar återkommer och blommar under minst två år. En perenn som har kännetecken av långvarig blommor från vår falla erbjuder bäst av två världar. Trädgården phlox blom är långvariga. Det finns många sorter av trädgård phlox; de kommer i olika nyanser av rött, rosa, brun, vit eller bicolor, och vanligtvis är härdiga från US Department of Agriculture zoner 4 till 8. Lägg till lite höjd i en perenn trädgård, plantera Röd rudbeckia. Deras lila rosa, daisy-liknande kronbladen är på toppen av en flera-foot-tall stam; de fortfarande blommar hela säsongen lång. Begonias är perfekt val som skugga-tolerant perenner. Förutom att ha rosa eller Rosa blom som varar hela säsongen, är deras blad fantastisk.

Snittblommor

Blommor kan också odlas i en trädgård att dekorera insidan av ett hem eller att presentera som gåvor. Texas AgriLife Extension Service rekommenderar styckningsanläggningar tidigt på morgonen, och det är bäst att göra snittet ovan en broschyr så att växten kan fortsätta växa. Blom av pincushion blommor och zinnias är långa livslängd när de skär och sitter i vatten. Pincushion blommor har rynkad kronblad som omger en center som har utseendet på en kudde. Zinnias kommer i alla nyanser utom blå och brun och kan ha enkel- eller multilevels av kronblad. Kallor är bra val för snittblommor, men i områdena norr om amerikanska jordbruksdepartementet zoner 9 eller 10, de kan behöva odlas inomhus. För att bibehålla den längsta möjliga Blom, trimma botten av stjälken i en vinkel och ta bort bladen från botten en tredjedel av stammen.

Krukväxter

Fördelen med odling av några blommande växter inomhus är att vissa kan bo i blom under större delen av året. Pelargoner, saintpaulia, acanthids, impatiens, cape primrose, begonias och gesneriaceer är exempel på långvariga krukväxter. Dessa växter kräver i allmänhet en hel del solljus, regelbundna vattningarna och en nattlig temperatur på 60 grader Fahrenheit. Läs mer om de särskilda kraven i din blomväxt hus att säkerställa långvarig blomning.