Landskapsplanering idéer med hjälp av stora krukor

Uppnå dynamisk landskapsarkitektur effekter genom att plantera i stor kruka. Överdimensionerade keramik lägger till en extra arkitektoniska effekt med design, färg och form. Skapa drama på dina däck, runt en pool eller på en farstun. Flytta krukor runt att byta upp landskapet på uteplatsen. Stora krukor lägga till extra dimension och en bärbar designelement i ditt landskap.

Ram och skärm

Användning planterade vackert stora krukor för att rama in en dramatisk landskap funktion, till exempel en upplyst fiskdamm, en utomhus eldstad eller en elegant fontän. Plats matchande planterade krukor på båda sidor om en trädgård skrymsle med stolar eller en trädgård bänk. -Fula underhåll områden med stora krukor fyllda med tunna, 6-fots grenar eller planterade med färgglada blommor. Plantera krukor med solrosor för en prålig explosion av gult och grönt att placera framför en kompost område eller runt en central air enhet.

Visa dyra prydnadsväxter

Om du har en favorit prydnadsväxt, Visa upp det i stora krukor på uteplatsen eller däck. Zebra gräs, dahlior, rosor, azaleor eller pengar anläggningen står ut när den visas i dekorativa landskap behållare. Dyra prydnadsväxter är lättare att ta hand om när den placeras i krukor.

Träd

Använd stora krukor till växt dwarf fruktträd, prydnadsträd blommande träd som camellia eller favorit träd som palm eller ficus. Odla äpplen, päron, persikor, körsbär eller fikon i krukor på dina däck eller utanför din bakdörr. Krukväxt träd skapa en bro mellan i och utanför och låta dig prova på trädodling i liten skala. Krukväxt evergreens som tuja och idegran lägga en formell känsla till områden.

Grönsaksodling

Odla trädgårdsväxter, till exempel tomater, paprika, squash, potatis, sallad, kål, lök och örter i stora krukor i din bakgård i stället för tenderar en stor i-mark trädgård. Njut av färska frukter och grönsaker alla sommar lång utan en vanlig trädgård tomt arbete.

Drama med blommor

Skapa några drama med stora blommor i stora containrar. Canna liljorna, solrosor, clematis, gladiolus och andra stora blommande växter ger färg och konsistens och lägga till en tropisk känsla i något område.

Klä upp entréer

Använd stora krukor planterade att klä och dekorera entréer. Två ståtliga tuja i stora vita urnor skapa en formell, traditionella scen. Dvärg gråtande körsbär i stora sten krukor och ett par japanska sten lyktor på en sand säng skapar en orientalisk känsla. Glada solrosor på främre farstun hälsar besökarna med glädje och ljus färg.