Landskapsplanering Idéer för Missouri

Landskapsplanering Idéer för Missouri

Missouri omfattar USDA plantering zon 5 och 6, och temperaturen sjunker långt under fryspunkten i hela staten på vintern. Landskapsplanering i Missouri bör skapa attraktiva områden för utomhus underhållande på sommaren och lägga till intresse hemma varje säsong. På grund av variation i temperatur, Använd lämpliga växter för den här platsen.

Blommande Dogwood

Träden ger skugga och avskildhet i en bakgård och kan framhäva en gårdsplanen. Den blommande hundkäx (Cornus florida), officiella statliga trädet i Missouri, växer upp till 30 fot lång med en lika stor spridning. Detta träd är glad i full sol eller halvskugga. I April och maj producerar dogwood prålig vita blommor. att locka kolibrier och fjärilar. Under hösten vända bladen lysande röd.

Kentucky kaffe

För ett större träd anser Kentucky kaffe trädet (Gymnocladus dioica). Denna Missouri infödda kan bli 80 fot lång. Det behöver full sol och ger effektivt skugga i stora gårdar eller parker. Blekt gröna blommor visas i slutet av våren. Bladen vissna till blekgul i höst. Det finns inga allvarliga sjukdomar problem med detta träd, varnar Missouri botaniskaträdgården att seedpods kan skapa kullen problem.

Rhododendron

Rhododendron (engelska Roseum) växer 4 10 fot lång och producerar ljust rosafärgade blommor i April och maj. De mörka vintergröna bladen ge intresse året om. Rhododendron fungerar bra som stiftelsen planteringar på den skuggiga sidan av huset. Enligt Christopher J. Starbuck av University of Missouri föredrar rhododendron filtrerat solljus med skugga på eftermiddagen. Måste rika sur jord och bra dränering.

Buxbom

För en mindre buske, överväga i buxbom (Buxus sempervirens). Det bara växer till 3 fot lång och kan sprida sig upp till 5 fot. Obetydliga blommor blomma i April och maj. Denna buske tål klippning och är ofta beskäras som en säkring i Missouri landskap. Den behöver full sol eller halvskugga och väldränerad jord.

Threadleaf Coreopsis

Threadleaf Coreopsis (Coreopsis verticillata), en perenn med fina blommor, växer till 2 fot lång i full sol. Prålig blommorna lockar fjärilar när blommar juni-augusti. Klipp ut växterna tillbaka i mitten av sommaren att uppmuntra nya falla blommande. Denna blomma gör bra i dålig jord. Denna anläggning, men sprider sig lätt och som innehåller det i ett område kan bli ett problem.

Heliotrop

Ofta odlas som en sängkläder anläggning eller i behållare, den årliga heliotrop (Heliotropium arborescens) och reseeds sig effektivt, så ofta behandlas som en perenn. Denna växt föredrar full sol men tål halvskugga. Den producerar vitt eller lavendel blommor på beror upp till 18 inches tall. Washington State University förklarar att det fick sitt namn eftersom det visar dess blad och blommor mot solen under dagen.