Landskapsplanering Idéer för en liten bakgård

Ett frimärke bakgård betyder inte att man inte föra höger natur till din bakvägen steg. Utmaningen med att designa ett landskap för en liten bakgård ligger i att skapa intressanta arrangemang utan överväldigande det lilla utrymmet. Att välja intressanta växter, gör accenter och gränserna att hela bakgården att smälta in i en sömlös trädgård samtidigt fortfarande skapa en illusion av rum i detta lilla utrymme.

Höjd

Träd är inte ett alternativ i detta lilla utrymme. Tall preparerade buskar, som Alberta granar ger dock en skräddarsydd finish till landskapet. Använd utrymmet ovanför marken klokt genom att strategiskt placera lång, smal växter till din fördel. Att välja en hög växt som kontaktpunkt och plantering gradvis mindre växter runt det skapar illusionen av höjd och mer utrymme.Hängande plantageägare använda höjd för att skapa en färgklick när avstängd från en stationär krok eller en fristående järn hängare. Placera dubbelsidig galgar av varierande höjder för ännu mer intresse. Välj växter som matchar färgschema och stil i din trädgård så att du inte för mycket förringa din kontaktpunkt. Avslutande vinstockar eller växter som verbena eller Wave petunior graciöst fyller korgen och spilla över fälgar för ett vackert tillskott till din trädgård.

Major landskapselement

Det lilla utrymmet i din bakgård betyder helt enkelt måste du skapa en mer planerad oas. Att skapa permanent landskapselement, som stödmurar eller terrasser höja höjden av din trädgård samtidigt som den ger en exceptionellt preparerade ser att landskapet. Du kan inte gå stor, men på grund av begränsat utrymme. Du kan installera mindre 2 - till 3-fots terrass sektioner inramas av en tegel stödmur som matchar den yttre designen av hemmet. Rött tegel, sten-färgade marksten eller trä landskapsplanering Slipsar kan användas som ett komplement till din trädgård design. Stoppa dessa skapelser runt kanterna av din trädgård att skapa illusionen av öppen plats i mitten.Tömma din vanlig cement uteplats och skapa en tegelsten eller skiffer uteplats. Införliva dessa samma material i trädgården gränser eller stödmurar att ena landskapet. När du lägger till en uteplats, sträva efter en mer fri form form till spjällådan känslan av flödet från en landskap element till en annan. Skarp linjer och drastiska förändringar skapa splittring inom den övergripande planen som helt enkelt inte fungerar i små utrymmen. Blanda färg skapar harmoni inom landskapet.

Lägga till en liten damm eller vattenfall ger en utmärkt brännpunkt. Damm och vatten funktioner behöver inte vara utarbeta och kan vara så enkelt som halv-fat med en enda näckros. Placera tunnan i en plantering säng och välja växter som inte övermannar denna dramatiska funktion. Att skapa en mer permanent liten damm eller vattendraget som sipprar genom en liten trädgård ger en vacker brännpunkt för enkla växter, prydnadsgräs och minimal blommande växter.

Accenter

Accenter funktion att binda hela landskapet tillsammans med färg. Välj mindre gräsmatta möbler mysig tvåsitsig ordningen för att spara utrymme. Parasoll ger praktiska skugga samt skapa en illusion av en prydlig liten plats för måltider och konversation. Runt ditt vardagsrum, välja plantageägare som kompletterar dina möbler. Skarp kontrast fungerar inte bra i detta lilla utrymme. Grupp två eller tre krukor tillsammans av varierande höjder att trädgården rätt i ditt vardagsrum.