Landskapsarkitektur med flis eller River Rock

Landskapsarkitektur med flis eller River Rock

Naturlandskapet material som flis och floden stenar kan ge en polerad men naturlig look till en gård. I landskap används flis främst som marktäckning. Inte bara estetiskt tilltalande, de hjälper också växternas jord behålla fukt och näringsämnen. River rocks, å den andra, njuta av en mängd olika användningsområden i hem landskap. Placera dem i eller runt en trädgård säng eller någon annanstans i landskapet för en naturlig och vacker accent.

Instruktioner

Träflis marktäckning

•Weed det område som du avser att marktäckning. Träflis kompost är bra på att kväva framväxande ogräs men kommer inte att stoppa ett existerande problem.

•Spread 2 - till 3-tums lager av träflis kompostmaterial. Täcka hela markytan av din trädgård sängar. När mulching träd, sprida kompostmaterial i en cirkel som sträcker sig 3 till 6 fötter från basen av trädet – ju större trädet, ju större cirkeln.

•Rake kompostmaterial 2 till 3 inches från basen av träd eller buskar. Kompost som faktiskt berör basen av ett träd kan orsaka bark röta eller uppmuntra insektsangrepp.

•Våt flis kompostmaterial med spray från en trädgårdsslang. Vatten hjälper till att lösa kompostmaterial på plats.

•Lägg till mer kompost som behövs. Med tiden kompostmaterial sönderfaller och införlivas i marken. När detta händer, lägga till mer kompost för att hålla lagret 2 till 3 inches hög.

River Rock landskap idéer

•Mulch din trädgård eller träd säng, som beskrivs i avsnitt 1, med sten-stora flod stenar. Var försiktig, dock. Cooperative Extension experterna vid North Carolina University meddela att rock kompost inte lämpar sig för alla områden. Ljusa stenar reflekterar ljus uppåt och varm området direkt runt växterna. När löv och andra växtrester faller i en flodbädd rock marktäckning, kan de vara svåra att ta bort.

•Placera medium - till stora flod stenar runt din trädgård eller träd säng, dammen eller poolen för att skapa en naturlig gräns. När den placeras runt en mulched säng, fungerar en river rock gränsen som en dekorativ accent och ett hinder för att hålla glidande kompostmaterial på plats.

•Skapa en torr flodbädd. Placera två parallella linjer av floden stenar i din trädgård. Planta blommor eller prydnads gräs mellan de parallella linjerna i "river" och turfgrass utanför dem att skapa en anläggning flod över din trädgård.

•Stack flod stenar att skapa en stödmur runt din fastighet. För att öka stabiliteten i de släta klipporna, måste du skydda dem på plats med cement. För tips om hur man bygger en hållbar floden bergvägg, kolla avsnittet resurser.