Landskap med blommande växter

Landskap med blommande växter

Landskapsplanering kan lägga skönhet, verktyg, sort och ekologi till din fastighet. Med lite planering är det lätt att välja landskap träd, buskar och växter som blommar successivt för att göra ditt hem landskap en visuell fröjd hela sommaren. Välj landskap växter som väl i din klimat och ge de markförhållanden som de behöver för sund tillväxt.

Blommande träd

Blommande dogwood lägger till vackra blommor till ditt landskap. De kan växa till 30 fot lång, med öppna förgrening och vit, gul, röd eller rosa blommor på våren. Crabapple är en annan blommande träd som växer till 25 fot lång och är härdig under norra vintrar. Crabapple träd blommar i rosa, röda och vita blommor på våren och bär frukter som lockar fåglar till gårdar. Den saucer magnolia bär stora, tulip-formade blommor våren i rosa eller lila. Magnolia gör en attraktiv exemplar träd som förbättrar utseendet på kring evergreens. De växa till 25 fot lång.

Blommande buskar

Många sorter av flödande buskar är tillgängliga för att förbättra ditt hem landskap. Forsythia är härdig till zon 3 och 8 och är en av de första växterna till förebådar ankomsten av våren med ljusa, gula blad som förvandlas till grönt som temperaturer varm. De finns i både lågväxande sorter och andra som växer till 9 fot lång. Viburnum är en blommande buske som är populära på grund av sin mångsidighet och enkelt underhåll. Det blommar från slutet av våren till början av sommaren, med stora vita blommor. Bladverket blir gul-orange eller röd-lila i höst. Rose of Sharon, en mängd hibiscus, blommar senare på sommaren och in på hösten, som ger rosa, lila eller vita blommor för din trädgård. Det växer till 12 fot lång och gillar fuktig jord och full till partiell skugga.

Perenna växter

Perenna växter är de som blommar för mer än ett år. Välj sorter som blommar i slutet av våren, sommaren och hösten att erbjuda kontinuerlig blomning för ditt landskap. Coreopsis blommar kontinuerligt under vegetationsperioden, Det kan användas i kantband, sängar eller blomma lådor. Hosta är ofta används som en grund för plantering på grund av dess lågväxande färgglada bladverk som kommer i en mängd nyanser och variegations. Den producerar blekt lavendel-färgade blommor på sommaren. Pioner ger lummiga rosa, röda eller vita blommar i slutet av våren, med minimal omsorg. De kan delas och planteras på andra platser när de blir trångt.

Blommande ettåriga växter

För att lägga till ytterligare färg till ditt landskap mellan blommande gånger, plantera årliga blommor. Dessa finns i en mängd olika former, höjder och färger för att passa alla ändamål. Solrosor, salvia och phlox ger höjd, medan lågväxande växter som vinca, petunia och ageratum blommar för framsidan av trädgård sängar.