Lågt växande landskapet växter

Lågväxande växter i landskapet accent en kant, kant en trottoar, och lägga till symmetri i rock och stuga trädgårdar. Nonflowering evergreens ser bäst i den formella trädgården, medan blommande perenner och annueller intressantare casual trädgården. Göra användningen av nonflowering evergreens som perenner och annueller för en eklektisk stil.

Blå stjärnan enar (Juniperus Squamata "Blue Star")

Blue Star enar (Juniperus squamata "Blue Star"), en dvärg vintergrön buske, når endast 1 fot hög under de första 5 åren men så småningom når 3 till 4 fot lång. Plantorna växer långsamt göra attraktiva gränsen och stenpartier exemplar. Om massa planteras, växer de in i en yvig groundcover. Silver-grön, needled lövverket är fortfarande attraktivt under hela året och producerar blåaktig, bär-liknande, kvinnliga koner som innehåller ett frö. Detta utsäde ger det andra namnet på singel-utsäde juniper. Det växer bäst i US Department of jordbruk växt härdighet zoner 4 till 8.

Pincushion blomma (Scabiosa Columbaria)

Pincushion blomma (Scabiosa columbaria) producerar lavendel-blå blommor som liknar nåldynor. Denna kompakta perenn ser attraktivt i en rock garden, liten trädgård och som en gräns anläggning. Den når 1 till 3 fot lång och blommar från vår till falla och drar till sig fjärilar. Pincushion blomma trivs i USDA Plant härdighet zoner 3 till 8

Sweet William Catchfly (Silene Armeria)

Sweet William catchfly (Silene armeria) visar kluster av intensiv, rose-rosa blommor. Det når en höjd av 1 till 3 fot lång och 6 till 12 inches bred. Denna perenn gör väl som en säng eller gränsen anläggning och ser särskilt attraktiva i stugan trädgården. Det blommar på sensommaren och själv frön. Catchfly trivs i USDA Plant härdighet zoner 5 till 8.

Royal Standard Hosta (Hosta Plantaginea)

Royal standard hosta (Hosta plantaginea), en skugga-älskande perenn, bildar klumpar av lövverk når 18 inches lång och 4 fötter över. Hosta är en favorit i södra landskap, och royal standard är en av de vanligaste sett. Doftande, trumpet formade blommor visas i September. Värme och kyla är två av sina bästa egenskaper. Den trivs också i överflödet av lerjord i söder. Den presterar ännu bättre i bördig jord.