Lägger till Steam moppar med fuktigheten av ditt hus?

Att ha alltför mycket fukt i ditt hem kan orsaka en mängd problem. Det kan göra ditt trägolv spänne och röta, det kan orsaka kondens i windows och kommer att uppmuntra mögel tillväxt. Har för lite luftfuktighet kan göra din hud spricka och kan förvärra dina bihålor om du har en förkylning eller influensa. Justera ditt hem luftfuktighet krävs att uppmärksamma ditt hem rensningen förlopp. Steam moppar lägger till att luftfuktigheten i ditt hem.

Steam moppar och luftfuktighet

Steam moppar är små rengöring apparater som producerar ånga för att ta bort fläckar från både hårda ytor och klädsel i ditt hem. Steam mop skapar mindre ånga än en stor rengöring maskin med ånga, men ånga det skapar fortfarande bidrar till luftfuktigheten i ditt hem och kan orsaka fukt-relaterade frågor.

Steam Mop effekter

Steam moppar har störst effekt på ditt trägolv. När de trycker ånga i trä de huvudsakligen blötläggning av trä med vatten. Detta vatten lämnar inte virket så lätt som det kom in det, och i många fall vattnet förblir inuti träet. Detta orsakar trä för att spännet och warp, vilket är vad som orsakar golvbrädorna att knaka när du går över dem.

Mäta luftfuktighet

Mäta luftfuktigheten i ditt hem för att avgöra om med din ånga mopp är att ha en drastisk inverkan på den totala relativa luftfuktigheten. Effekten till ditt hem beror på flera faktorer, inklusive ditt hem ålder och ditt ventilationssystem. Du kan mäta relativ luftfuktighet med en hygrometer. Bostäder ska ha någonstans från 30 till 50 procent relativ luftfuktighet.

Att förhindra Steam Mop luftfuktighet

Förhindra att ånga moppar påverkar ditt hem luftfuktighet för mycket genom att använda dem mindre ofta. När du använder dem, öppna ditt fönster för att låta luftfuktigheten ut ur huset. Om du använder steam moppen på en ugn eller i ett badrum, aktivera ventilation fläkten att suga fukt ur huset.