Lägenhet med uteplats idéer

Lägenhet med uteplats idéer

Om du bor i en bottenvåningen lägenhet, är chansen din uteplats kunde använda några dekoration och kanske lite mer avskildhet. Med många lägenhet kontrakt du tillåts inte att göra permanenta ändringar till din uteplats utrymme, men det finns gott om sätt att göra uteplatsen egna utan att drabbas av lägenhet manager vrede.

Privatlivet staket

Skapa tillfälliga stängsel för att få avskildhet och skugga genom att köpa eller att göra bambu eller trä staket paneler. Istället för att sjunka ned på stängselstolpar i marken eller uteplats, Välj en tung keramiska flower pot som är bred nog att hålla varje inlägg, sedan placera foten av inlägget inne och häll betong i potten för att hålla den på plats och tynga stängslet. Använda två staket paneler i en "L"-form för extra stabilitet. Bambu staket är särskilt bra eftersom de är lätta så kan du använda mindre krukor och mindre betong, och du kan även kunna demontera staketet och ta den med dig när du flyttar.

Rock Garden

Skapa en träram runt din uteplats golvet med 4-av-4 fot virke. Du behöver inte koppla den till uteplatsen eller väggen, men skruv eller spik bitar tillsammans; egen vikt bör hålla dem på plats. Fyll inramade området med ungefär två inches ärt grus eller dekorativa rock, och sedan sjunka språngbrädor eller betong marksten i den lilla klippan ge bekväma gångavstånd ytor.

Du kanske vill lägga ner ett lager av sand först att låta de gatstenar som mer naturligt. Lägga till krukväxter i varierande höjder och stilar av odlare i hela din uteplats, särskilt runt kanterna för att lägga till sekretess. Placera en bänk i en bekväm plats och se till att din språngbrädor leder upp till den. Om du har elektrisk kraft utomhus, lägga till en fristående trädgård fontän med en återcirkulerande pump för en trevlig ljud och atmosfär.

Uteplats däck

Göra en betongplatta uteplats känns mer som en kortlek med cedar däck marksten. Dessa enskilda rutor är som laminatgolv för inne i ditt hem. De vila ovanpå den befintliga betongen och ge dina däck varma känslan av trä. Lägg till cedar bänkar och hängande växter att avsluta utseendet. Fuchsior är bra växter för att hänga runt uteplatser eftersom de har ljusa färger och dingla väl från hängande korgar. Du kan göra din uteplats mer friluftsliv vänlig genom att lägga till bistro bord och stolar med ett paraply för skugga. Hålla små, låsbart kylskåp utomhus för sommaren behandlar, och häng dekorativa lampor från undersidan av däcket ovanför dig, om möjligt.