Lagar av Wyoming halvvägs-hus

Lagar av Wyoming halvvägs-hus

Halvvägs hus är att hjälpa människor att återanpassas i samhället efter att ha lämnat kriminalvård eller drogmissbruk institutioner. I delstaten Wyoming, USA administrerar lagar halvvägs-hus från lokala och federala nivå. Halvvägs hus är federalt reglerade för att uppfylla vissa nationella lagar som federala regler och föreskrifter. Men i Wyoming, lokala regler kan sudda ut gränsen med federal lag eftersom zonindelning gemenskapsmyndigheterna upprätthålls på lokal nivå.

Fair Housing Act

Etablerades 1968, antogs Fair Housing Act till lag av kongressen förbjudande fastighetsägare eller förvaltare "att diskriminera en person i de villkor, eller privilegier för försäljning eller uthyrning av en bostad." I delstaten Wyoming, USA är skyldig att följa lagen fair housing. Specifikt, enligt US Legal, kan på grund av denna handling lokala zonindelning provisioner vara förbjudet att inte tillåta zonindelning för att rymma halvvägs hus för subjektiva skäl eller bias.

Americans With Disabilities Act

Wyoming bostäder myndigheterna måste också upprätthålla Americans with Disabilities Act. ADA antogs 1990 för att utöka diskriminering förbuden mot fysiskt handikappade personer att förbjuda diskriminering av personer med "en fysisk eller psykisk försämring som avsevärt begränsar en eller flera större liv verksamhet av individ." Metall försämringar kan inkludera personer med en post av alkohol eller narkotika missbruk. Med tanke på många halvvägshus invånare har en historia av missbruk, Wyoming bostäder tjänstemän inte är tillåtet från att begränsa halvvägshus konstruktion för att bistå i drogmissbruk rehabilitering.

Lokala zonindelning lagar

Lokala Wyoming zonindelning lagar gör det lagligt för kommunfullmäktige medlemmar att skjuta upp godkännandet för halvvägshus konstruktion när det gäller ett brådskande omröstning. I maj 2010 hölls enligt Casper Star hemsida, ett företag som önskar att konstruera ett halvvägshus inom Casper stadens gränser eftersom de ute efter för att bygga i området inte får plats med liknande anläggningar. En akut omröstning av kommunfullmäktige kunde ha ändrat zonindelning koder för att påskynda godkännandet-- men medlemmar var inte så krävs. Dock i enlighet med federal lag, kommer lokala myndigheter så småningom att ändra zonindelning koder för halvvägshus konstruktion, konstaterar Casper stjärnan.