Läckage av vidjor diskbänk kontroll

Läckage av vidjor diskbänk kontroll

Kontroll rod sänkor, oftare kallas popup-sänkor, använda en fjärr spak som driver en integrerad proppen, vilket höjer för att låta vatten ur diskhon och i dess nedfällt läge håller vattnet i. Mekanismen mellan spaken och proppen inte är ansluten till vattenförsörjningen, så de enda läckorna förknippas med hjälp av kontroll rod sänkor är vatten i diskhon flyr när detta inte är önskvärd eller vatten läcker från avloppet när diskbänken töms avsiktligt.

Funktion

Otaliga unik kontroll stav mönster har tillverkats, men nästan alla delar samma grundkomponenter: en aktiverings spak ovanför diskbänken är ansluten till den självbetitlade kontroll staven, som går vågrätt ner på baksidan av diskbänken--oftast parallellt med dess centrera fodrar--något nedan där avloppet är fäst på undersidan. Botten av kontroll staven är kopplad till en andra spak, en horisontell pivot arm. Denna arm passerar genom en pivot mutter på sidan av avloppet, in i avloppet, där den ansluter sig längst ned i proppen. När top spaken höjs, kontroll staven sänks, utsidan av pivot armen sänks så insidan höjs, och proppen höjs också. På denna punkt bör diskhon rinna. När top spaken sänks, tas kontroll staven upp, så att utsidan av pivot armen lyfts och insidan droppar; proppen sjunker också. På denna punkt bör diskbänken hålla vatten.

Adressering

Kontrollerastängerna och de mekanismer som de verkar sällan bryta. Problem orsakas oftare av gripa, ett resultat av otillräcklig smörjning i en ångande stämning. Lär dig hur din modell fungerar sedan tillämpa de generaliserade råd den specifika konstruktionen.

Läcker ut ur diskhon

Delen av kontroll rod församling att de flesta ofta griper är pivot muttern. Får under och bakom diskbänken letar pivot muttern och spraya den med penetrerande olja. Vänta tid rekommenderas av olja då fungera kontroll staven flera gånger. Det bör återfå dess full rörelseomfång och läckan kommer att fastställas. Medan under diskbänken, kontrollera fasthet i pivot arm muttern; Det bör bara hårdare än finger-tight. Om det kan flyttas med fingrarna, det är för löst och är osannolikt att hålla proppen fast på plats, antingen öppet eller stängt. Dra åt muttern till strax bortom finger-tight med en justerbar skiftnyckel.

Vattenläckor bakom diskbänken

Om vatten läcker från bakom diskbänken när proppen skjuts, är skyldige pivot arm bollen. Använd skiftnyckeln för att vrida pivot arm muttern moturs tills det släpper sedan försiktigt bort brickan bakom det och bollen muttern som håller den på plats. Smörj bollen med rörmokare fett eller olja fett. Återmontera pivot armen med en ny bricka. Igen, dra åt muttern till strax bortom finger-tight.