Krysantemum vrida Brown

Krysantemum vrida Brown

Krysantemum odlas allmänt av trädgårdsmästare, både amatörer och kommersiella. Smeknamnet "mums", växer blommorna i en mängd olika färger och brokiga mönster. När krysantemum börjar vrida bruna, kan de lida av valfritt antal problem som sjukdomar, skadedjur och svamp. Identifiera och behandla problemet om du vill återställa blommorna till full hälsa, och hindra dem från att dö tidigt.

Svampen

Leaf spots är just det: missfärgade områden på bladen. Leaf spots är gula i början, men de kommer att vända brunt och svart i tid. Som problemet sprider sig, hela blad blir brun och wilts. Anläggningen kan verka vara vissnande nedifrån och upp när blad plats påverkar krysantemum. Verticillium wilt orsakar blad vissnar först, men problemet kommer snart sprider sig genom hela anläggningen. Brun rost visas först som liten, svullna fläckar på undersidan av bladen. Rasten ställen öppna för att släppa bruna sporer som sprids svampsjukdom över krysantemum.

Sjukdom

Foliar nematoder, ett virus som bär pest, kan angripa krysantemum. Förekomsten av nematoder skapar brunt och svart missfärgning på bladen, som visas först i nedre delen av anläggningen. Hålla chrysanthemum bladverk torr och omedelbart ta bort alla blad. Avyttra drabbade bladen för att förhindra spridning av sjukdomen till andra växter. Foliar nematoder är omöjligt att se, på grund av deras mikroskopisk storlek.

Skadedjur

Chrysanthemum spetsar buggar är uppkallade efter de växter som de attackerar. Buggar lämna mörka fläckar på undersidan av bladen, där de lägger sina ägg. Lace buggar suga näringsämnen ur bladen, vilket skapar missfärgning och vissnande. Thrips föda chrysanthemum knoppar och andra delar av växten, skapa vissnande blad och blommor.

Behandling

Hålla krysantemum växter hälsosamt att hålla dem från att vara försvagas av skadedjur och sjukdomar. Ta bort blad och blommor som har skadats av problem att förhindra spridning av insekter, svamp och sjukdom. Hålla chrysanthemum sängar snyggt och ogräsfri att förhindra fukt och låg luftcirkulation, som främjar svamptillväxt. Behandla växter med fungicid och bekämpningsmedel att behandla och förebygga svamp och skadedjur.