Krukväxter som lever genom vintern

Krukväxter som lever genom vintern

Många krukväxter är tåla de kalla vintermånaderna. Vissa är evergreens men det betyder inte att green är den enda färgen de kommer att ta till en trädgård. Green är en dominerande färg vinter växter men olika nyanser och platserna i färg från deras blom är allt annat än tråkig.

Vinca

Även om används ofta som en groundcover, kan vinca användas i en kruka och utbildade för att klättra upp en spaljé. Det är lätt att träna eftersom det är en snabb odlare. Det är så snabb att det i vissa delar av landet anses invasiva. Den vinca smygande vinstockar täcker en vägg snabbt med mörkt gröna blad som har en Matt lyster till dem. Det blommar mot slutet av vintern och början av våren. De flesta växter kommer att täckas in små lila blommor, alla med fem kronblad som kommer att pågå under hela våren.

Ivy Topiaries

Ivy är en härdig växt med en meritlista mot kyla. Det är oerhört lätt att träna att nästan vilken form. Genom att bara att göra eller köpa en formklippta ram, omslag i vitmossan och sätts in en krukväxt ivy växt, har du startat en murgröna topiary. Murgröna växer den är knuten till bildrutan tills helt dolt och allt som kan ses är ivy anläggningen i önskad form.

Holly

Holly har traditionellt varit en symbol för juletid men detta behöver inte vara anledningen till att det väljs för en trädgård. De flesta sorter av holly växa som en liten buske som kan bli lätt krukväxt, men några kan användas som gränsen häckar och behöver utrymme att växa. Holly blad är en glänsande, mörkt grön färg på toppen och en blekare gröna på undersidan. När holly producerar sin klarröda bär effekten kan vara eftertrycklig men för att detta ska ske måste det finnas en manlig och en kvinnlig holly plantera närvarande.

Daphnes

Många olika typer av daphnes blommar vid olika tider på året. Daphne odora, även känd som vintern daphne, blommor under slutet av februari till mars. Daphne anläggningen har distinkta blad i att de är gröna mot mitten men kanterna är tippas med gul. Denna växt definitivt lättar upp en gård och dess små, ljust rosa till lila blommor bara lägga till dess lysande faktorer.

Små barrträd

När folk tänker på barrträd mest Tänk på gigantiska vintergröna träd. Några barrträd är verkligen enorm, men ett antal barrträd arter är mindre, nästan förkrympt i storlek, och kan lätt vara krukväxt för att dekorera en trädgård eller uteplats. Många av dessa små krukväxter buskar är miniatyr versioner av deras träd kusiner eftersom de ofta har liknande former och deras blad brukar vara lång, tunn och jämn nål-liknande i vissa fall.