Krukväxter som gör barn

Många krukväxter föröka vegetativt. Detta innebär att i stället för återgivning av utsäde, moderplantan skapar nya, hela baby växter. Dessa växter kan sedan tas bort från moderplantan och rotade i deras egen behållare. Även om hem trädgårdsmästare kan tvinga växter att reproducera vegetativt genom att ta sticklingar, återge många växter naturligt genom att bilda förskjutningar eller plantlets.

Spindel växt

Spider växter (Chlorophytum comosum) är önskvärt krukväxter för deras enkel vård och produktiv baby-making. De är vanliga krukväxter, enligt Clemson University, och odlas ofta i Amplar arching Pågrund av bladen. Spider växter producerar plantlets på långa, tunna stjälkar kallas löpare. Dessa sloka graciöst mot marken, ungefär som bladen på moderplantan. I slutet av varje löpare är en baby spindel växt. Effekten är ungefär som en liten spindel dinglande på en strand av silke. Det är mycket lätt att ta bort dessa växter och placera dem i jord, men inte gör det förrän barnet anläggningen har utvecklat rötter. Spider växter växer bäst i ljusa, indirekt ljus och bör vattnas när det översta lagret av jorden är torr vid beröring.

Saintpaulia

Saintpaulia (Saintpaulia arter) är en av de få inomhus blommande växter som kommer att blomma året runt med rätt skötsel. De är dessutom önskvärt för deras förmåga att producera barn. Dessa blommor bildar sidoskott, som är baby växter som växer rätt vid basen av moderplantan. För att ta bort utlöpare, helt enkelt klippa dem från moderplantan med en vass kniv. Som i fallet med spindel växt, vänta tills utlöpare har rötter innan du tar bort dem. Plantera dem i jord så snart som möjligt efter styckning. Saintpaulia växer bäst i ljusa men indirekt solljus. De är väldigt känsliga för svampsjukdomar och endast bör vattnas när det översta lagret av jord är knappt fuktig vid beröring. Dessutom bör de vattnas med varmt vatten bara.

Piggy Back växt

Piggy tillbaka växten (Tolmiea menziesii) är en attraktiv bladverk anläggning önskvärt för sina breda blad och härdighet. Det är lätt att odla även i måttlig belysning. Direkt solljus kommer att bränna bladen, emellertid. Jorden bör hållas ständigt fuktig men inte blöt. Som African violet producerar piggy tillbaka anläggningen utlöpare. Till skillnad från de flesta utlöpare som producerar växter, dock växer denna växt barn vid basen av varje blad. Borttagning av barn som, är när de har utvecklat rötter, lätt med en vass kniv.

Aloe Vera

Aloe (Aloe barbadensis) är inte en bladverk växt, utan snarare ett saftigt. Ändå är det ofta odlas som en krukväxt låg-underhåll behov och medicinska egenskaper av sap. Dess långsam tillväxt lämpar sig väl för behållare, enligt University of Florida. Aloe sprids av utlöpare vid basen. Titta på utlöpare. När de börjar att öppna, kan du klippa dem med en vass kniv och plantera dem i egen kruka. Hålla rötter intakt när du skär utlöpare från moderplantan. Aloe växer bäst i indirekt solljus och endast bör vattnas när jorden är torr vid beröring.