Krukväxter som gillar skugga

Krukväxter som gillar skugga

Varje anläggning som kommer att frodas i svagt ljus inne på de flesta hem är sannolikt ha utvecklats i en naturliga miljö där det fanns gott om skugga. Även om våra hem verka väl upplysta till oss, har de faktiskt mycket lite ljus jämfört med utomhus skugga. Prova att ta ett inomhus fotografi utan blixt och se hur mörka din inre utrymme egentligen är. Så, om du vill odla krukväxter framgångsrikt, välja krukväxter som har utvecklat naturligt i svagt ljus. Det finns ett överraskande antal växter som gillar skugga och kommer att trivas bra som krukväxter.

Aspidistra

Odla Aspidistra som en svagt ljus hus växt. Denna växt växer kallas 'Gjutjärn anläggning', eller 'Parlor Palm', stilig, brett, svärd-formade blad som kommer att fylla en kastrull med grönskande. Det finns också en brokig form med inslag av vit spårning vertikala mönster upp och ner bladen. Även om denna växt gillar skugga och en av de mest krävande växterna för inomhus kultur, kommer att det se mer frodiga i bra ljus.

Philodendrons

Använd en medlem av familjen Philodendron för en prydnads hus. Philodendrons är från en stor familj av tropiska växter. Vissa, som Philodendron scandens eller Philodendron cordatum, skapa massor av grönt som bubbla över toppen av potten i en härva av hjärtformade blad. Använda dem för att dingla dekorativt från bordsskivor, mantlar och hyllor. Andra Philodendron sorter, som Philodendron selloum med dess enorma gratinerad blad på långa stjälkar, kan bli stor och långbent. Denna växt är utmärkt att använda i en bra storlek badkar som en samlingspunkt. Med bra ljus och riktigt vattning, kan fylla en 10-fots kvadrat området och nå taket.

Färgglada bladverk krukväxter

Titta på några av färgglada bladverk Husväxter som den rosa prickig Hypoestes eller vit vandrande Fittonia att lysa små områden. Sortera genom olika former av Crotons att hitta lysande röd, gul och grön mönstrad blad. Crotons klarar sig bra i Florida i utomhus nyans, men när de förs in i svagt ljus i huset de kommer att förlora mycket av sin intensitet om placeras nära de ljusaste windows. De flesta skugga-älskande växter med flerfärgade blad kommer att sätta på sina bästa skärmar om placeras i en väl upplyst plats eller med extra hjälp från inomhus växa lampor.

Inomhus palms

Dekorera ditt hem eller kontor med eleganta palmer. Skugga-palmer som Caryota (fisk-tail palm), den eleganta, långsamt växande Kentia palmen eller den graciösa Areca Palm finns utmärkta palmer som växer bra i minskad ljus och begränsad roten loppet av en krukväxt house växt. Ge dessa palmerna stora, dekorativa krukor att visa dem som inredning.

Hus växt shopping

Shoppa runt för växter som är sålda som krukväxter snarare än försöker anpassa din favorit utomhus anläggning inomhus villkor. Det finns hundratals vackra växter som utvecklats i djup skugga, inklusive ormbunkar, buskar och träd. Många växer naturligt i understories av tropiska skogar där trädtopparna skydda dem från solen. De flesta föredrar fuktighet och rik jord. Välj din hus anläggning genom villkoren i ditt hem och design effekten du vill skapa med växtens växtsätt. Och kom ihåg att alla växter trivs bäst med lika mycket ljus som du kan ge dem, och med vattning, jord och fuktighet som bäst imiterar deras naturliga miljö.