Krukväxter som är torka

Krukväxter eller container växter är roliga sätt att ha en bärbar trädgård som du kan ändra utformningen av så ofta du vill. Du kan flytta containrarna kan markera olika växter eller ändra upp den potten höjd att skapa olika visuella. Oavsett orsaken till din önskan om krukväxter, kan det finnas ett behov av att skära ner på den kompletterande vattning. Det finns torka-toleranta krukväxter som hålla i tema med water-wise trädgårdsskötsel.

Madagaskar Periwinkle

Madagaskar periwinkle, eller Catharanthus roseus, är en snabbt växande vintergröna vinstockar som är torka. Det är en medlem av familjen dogbane av växter och är bra för behållare. Även om det är en perenn, odlas den oftast som en årlig. Blommorna är rosa, vitt, rött eller lila och tubulär. Bladen är glansigt och 2 till 3 inches i längd. Denna växt ska ha dålig, väldränerad jord i full sol eller halvskugga miljö. För att sprida en Madagaskar periwinkle, kan du använda frö eller sticklingar. Lämpar sig bäst för U.S. avdelning av jordbruk (USDA) härdighet zoner 9 till 11.

Zinnia

Den gemensamma zinnia kallas botaniskt Zinnia elegans. Det är en torka-toleranta årlig som lockar både kolibrier och fjärilar till landskapet. Det växer 30 inches tall med daisy-liknande ray blommor. Blommans färg kan vara vit, lila, crimson, lila, röd, brons, orange, gul, grädde, grön och aprikos. De kan också vara randiga, bicolor eller spräcklig. Plantera en zinnia växt i väldränerad, rika jord i rikligt med solen. Du kan sprida det av utsäde. Härdighet spänner gäller inte eftersom det är en årlig.

Aloe Vera

Aloe vera är en vintergrön saftiga perenn som är torka. Det växer blomma stjälkar 3 fot hög med löv 18 inches lång. Bladen är saftiga och grå-grön. Det används som ett naturläkemedel för solbränna när den används utvärtes eller internt för en laxerande effekt. Den bör planteras i väldränerad jord med full sol eller halvskugga. Den kan förökas genom förskjutningarna. Aloe vera har en USDA härdighet zon räckvidd på 8-11.

Mexikanska Zinnia

Den mexikanska zinnia, eller Zinnia haageana, är en torka-toleranta årlig som ger fjärilar och kolibrier till landskapet. Det växer 2 fot hög och 1 fot bred, med lans-formade blad och orange ray blommor. Olika sorter varierar bloom färg. Den bör planteras i full sol i någon jord. Sprida av utsäde. Eftersom detta är en årlig, finns det ingen USDA härdighet zoner för den.