Krukväxter som är giftiga för barn

Många människor inser inte hur farligt hus växter kan vara att barn. De senaste uppgifterna sammanställs av American Association av Poison Control Centers visar att anläggningen förgiftning är den nionde vanligaste typ av förgiftning drabbar barn. Även om gifter i vissa Husväxter är mest farliga för barn i åldrarna 3 och yngre, bör människor i alla åldrar undvika intag av dem. Vid oavsiktligt intag, kontakta din lokala Giftinformationscentralen.

Caladium

Caladiums är tropiska växter som är Sydamerika. De är i allmänhet krukväxter men kan planteras utomhus ges rätt väder villkorar. Växten kännetecknas av 6 - till 24-tum lång, hjärtformade blad i olika nyanser av grönt, vitt och rött. ABC News rapporterar att om för mycket av växten förtärs, munnen, tungan och halsen kan svälla och toxinet kan orsaka illamående, kräkningar och diarré.

Jerusalem Cherry

Jerusalem cherry är en liten växt som växer omkring 2 fot lång och lika bred. Anläggningen funktioner flera grenar täckta i tunna, mörk grön, ojämna ovala blad. De har bär som kan variera i färg från gulvit medan utveckla, till en klarröd färg när den är mogen. Bladen och bären innehåller ett gift som heter Solanin, med de högsta mängder som finns i omogna bär. Solanin förgiftning kan orsaka magsmärtor, huvudvärk, kräkningar, diarré och dåsighet. Förutom att vara giftiga för människor, är Jerusalem cherry växten också giftiga för husdjur.

Mums

Mums är populära både inomhus och utomhus växter som kan blomma för att vara 2 till 3 fot lång. En mammas bladen och stjälken är mörkt grön färg. Bladen är blanka och träd-formad, långsamt blir bredare som den bladen komma närmare stjälken. Mamma blommor är 2 till 3 inches över. De har ett gult centrum omgiven av flera tunna, ovala kronblad som är vita, gula, röda, rosa eller lila. Bladen och stjälkarna av anläggningen innehåller ett toxin som kallas arteglasin A. Arteglasin A kan orsaka en allergisk reaktion om smörjas på huden, eller vid förtäring, det kan orsaka liknande symptom till en födoämnesallergi, till exempel problem med andning, svullnad av halsen och nässelutslag.