Krukväxt spindel kvalster

Trädgårdsväxter är inte ensam i att vara plågad av skadedjur och skadeinsekter, dina krukväxter kan också påverkas. En av de vanligaste gärningsmännen är den spider mite. Spindel kvalster kan föröka sig snabbt och skada och döda din anläggning, så snabba åtgärder rekommenderas

Inte en insekt

Spinn är närbesläktade med spindeln. De lever på saven av din anläggning med munnen nål-liknande. De trivs i varmt och torrt och är svåra att se med det mänskliga ögat.

Förebyggande

Hålla din anläggning hälsosamt. En växt som kämpar för att överleva är mer benägna att ge efter för spindel kvalster. Efter att ha arbetat med din anläggning tvätta händerna samt alla trädgårdsredskap du kanske har använt för att undvika spridning av en okänd infestation.

Symtom

Det första tecknen på spinn är en liten gul missfärgning på undersidan av bladen. Så infestationen växer, kan du märka tunna bandet mellan bladen.

Milda angrepp

En lösning av diskmedel och vatten kommer att bli av med en mild angrepp. Torka av båda sidor av varje blad. Insektsbekämpning tvål bör också arbeta i detta skede.

Måttlig till svår angrepp

Trädgårds-oljor, finns på många trädgård utbudet butiker, är den mest effektiva sprayen mot spinn. Insekticider är också effektiva. Om din anläggning är kraftigt angripna av spindel kvalster, är det bästa du kan göra att kassera det hindra spridning till andra växter.