Krukväxt årliga blommor

Krukväxt årliga blommor

Årliga blommor levande för endast en odlingssäsong, till skillnad från perenner som lever i tre år eller mer. Biennaler växa första år och blommar andra, sedan dör. Vissa perenner--som pelargoner, lantana och lejongap--behandlas som ettåriga i kallt väder klimat eftersom de är frost-betalningsmedel. Ettåriga växter växer snabbt i krukor och ge färg och grönska. Den minsta balkongen har plats för en glada kruka med blommor.

Vård

Jorden i krukorna torkar ut snabbare än jorden i trädgården. Kolla krukorna en gång per dag under sommaren och var några dagar på våren och falla. Använda fingret som en mätsticka. Om jorden är torr, vatten anläggningen. Inte vatten om jorden är fuktig. Ettåriga växter kräver bra dränering så potten måste ha dräneringshål. Om det är en dekorativ behållare med ingen dränering, plantera årligt i en pott som har dräneringshål, sedan sätta den potten i behållaren dekorativa. Ta bort potten när vattning. Returnera den till dekorativa behållaren när vattnet inte längre läcker ur dräneringshål.

Odlingsförhållanden

Välj annueller för samma kruka som kräver samma växtbetingelser. Plantera torka-toleranta blommor som klockan fyra, lantana och cleome tillsammans. Plantera skugga-älskande annueller som begonias och impatiens tillsammans, inte med solen-älskande annueller.

Cool säsong

Våren blommande årliga blommor inkluderar pensé, viola, krasse och Luktärt. De behöver inte varma temperaturer att gro och föredrar sval temperatur blomma. Deras säsong är klar när vädret blir varmt i början av sommaren. Växten nasturtiumsna nära kanterna på behållaren så de trail ner. Infoga en liten spaljé, inte mer än 24 inches hög bak i behållaren för dvärg sockerärtor att klättra. Lägg till klar-till-bloom vårens lökar, som Krokus och miniatyr påskliljor. Avsluta genom att plantera penséer och Viola i mitten av behållaren. Larkspur, lager och dianthus är andra häftiga säsong annueller.

Varma årstiden

Sommaren blommande blommor kräver varma temperaturer, helst över 80 F under dagen med nattliga temperaturer över 70 F. Jorden bör vara över 70 F för grobarhet skall äga rum. Orange zinnior, gula ringblommor och blå dimma är varma årstiden annueller som skulle göra en slående färgkombination i en gryta. Fira den fjärde juli med en pott kantad i vit söt alyssum och blå lobelia med röda petunior i mitten.