Köttätande växter med tänder

Det finns många olika typer av köttätande växter runt om i världen, men endast ett fåtal har tänder-liknande chompers. Medan köttätande växt "tänder" inte är vassa eller hårda som människans tänder, är de faktiskt känsliga utlösare som aktiverar svällning förslaget så snart byte är nära nog att fälla. Dessa växter får det mesta av näringsämnen från sina insekter och gnagare besökare, eftersom de vanligtvis bebor fuktiga områden där marken inte innehåller mycket näringsämnen.

Venus flugfälla

Venus flytrap är en av de mest välkända av alla köttätande växter, tack vare många teckningar. Venus flytrap är inhemsk till Carolina staterna men också odlas i många växthus över hela USA på grund av sin popularitet. Du kan även kunna hitta små baby flytraps på din lokala hemhantverks trädgårdsarbete avsnitt. Detta rovdjur använder sin "tänder" och små hår-liknande fibrer som rörelser detektorer. När hårstråna är aktiverad, växten fästs ned på sitt byte och använder dess magsafter för att bryta ner det i de näringsämnen som den behöver för att överleva.

Albany Pitcher växt

Albany pitcher växten har ett liknande utseende till Venus flugfälla, men det inte snap stänga gillar FLUGFÅNGARE. I stället, den fångar sitt byte genom att använda en söt vätska som flyter på undersidan av det är "mun," kallas en pitcher. Insekter dras att dricka och kan inte undkomma en gång insidan på grund av dess slick väggar. Vätskan bryter sedan ner buggar i näringsämnen för anläggningen. Igen, denna anläggning "tänder" används för att signalera anläggningen som en bugg har närmat sig, som kommer att inleda vätskans naturliga kemikalier för att börja smälta insekten.

Sileshår växt

Sileshår anläggningen är en köttätande växt som fungerar ungefär som Venus flugfälla, även om det ser helt annorlunda ut. Denna anläggning har inte nödvändigtvis en "mun", men det verkar tror att den gör. Sileshår är en lång, smal växt med "tänder" hela sin kropp att upptäcker alla varelser. Det har som heter växten Sileshår eftersom den klibbiga "saliven" i slutet av sina tänder-liknande tentakler härmar söt morgondagg, som drar i byte. När "tänder" har anat bytesdjur, chomps växten"" ner på bytet genom att vika över dess blad. Sedan, få mag vätska på slutet av tänderna att arbeta.