Kostnaden för el för en saltvattenpool vs en klor Pool

Saltvattenspoolerna fungera som ett alternativt sätt att sanera din pool över en traditionell klor-baserade filtersystem. Salt ersätter inte klor men ganska saltvattenspoolen skapar sin egen klor. Saltvatten tekniken är inte utan extra kostnader för både utrustning och drift. Besparingarna från att inte ha någonsin köpa klor igen, men kan vara nog för dig att prova att köra högre eleffekt saltvatten systemet kontra en standard klor system.

Saltvattenspoolerna

Ett standard pool filter används för en klor baserat system, oavsett om det är en patron, kiselgur eller sandfilter, kan alla vara utrustat för att fungera som en saltvattenspool. Varje saltvattenpool måste integrera en salt vatten generator i filtersystemet som bryter ner saltet och omvandlar den till klor. Saltvatten systemet använder fortfarande klor, förutom det tillverkar sin egen. Klor är i en saltvattenpool mindre hårda för personer med känslig hud och ögon.

Generatorteknik

Saltvatten pool ägare måste lägga till salt direkt till vattnet och upprätthålla saltvatten 2500-4000 delar per miljon (ppm). Förekomsten av saltet behövs för generatorn att producera klor. Människor inte kan smaka salt i vattnet tills det når nivån som 5000 ppm. Genomsnittliga havet bevattna testar omkring 40000 ppm. I förenklade termer används generatorn en stor mängd el för att konvertera saltet till klor. Klor och natrium molekylerna är skiljs åt av el genom elektrolys. En gång i vattnet bildar de tillsammans igen för att göra salt. Det är en kontinuerlig process.

Kostnader

Kostnaden för ett saltvatten filter är dyrare än en standard klor. Den exakta kostnaden är inte rättvist att uppskatta beroende på faktorer såsom elektriska kostnader i din kommun, filterstorlek, poolstorlek och salt vatten generator storlek. Dessa faktorer kan markant ändra mängden energi du använder för att driva din pool. Med en standard filtersystem betalar du bara elektrisk kostnader för filter motorn. Ett saltvatten system behöver el för både filter motor och generator.

Fördelar

Det faktum att du aldrig kommer att behöva köpa klor någonsin igen medan du använder ett saltvatten filtersystem kan vara en tillräckligt attraktiv sälja för större pool ägare som vanligtvis använder hundratals pounds av klor per år för att hålla deras vatten sanerad. Kemiska underhåll är också lättare i saltvatten system. Det finns fortfarande behovet av att balansera saker, såsom kalcium hårdhet, alkalinitet och pH, men det är med lägre frekvens än klor system.