Kostnaden för att reparera en huvuddräneringsventilen täppa

Kostnaden för att reparera en huvuddräneringsventilen täppa

Ibland en snabb linje snaking rensar täppa från handfat, badkar eller toaletten, men när täppa flyttar och byggs upp i huvuddräneringsventilen, ringa ett samtal till en professionell rörmokare kan avhjälpa problemet. Även om kostnaden blir en viktig faktor för att reparera igensatta huvuddräneringsventilen, innebär professionell uppmärksamhet på problemet problem-fritt dränering för hela huset i slutet.

Kostnaden

Räkna med att betala $100 till $500 att rensa huvuddräneringsventilen, beroende på din position och komplexiteten av problemet. Många husägare välja att felsöka jobbet med avloppet konservöppnare och hyra VVS ormar innan du ringer i rörmokaren--några träffa framgång, men för många är dessa försök misslyckas.

Vad som väntar

Den professionella rörmokaren närmar sig täppa igenom huvudsakliga fällan i huset. Den huvudsakliga fällan leder till stambanan som rinner in i offentliga avlopp linje eller septisk tank. Rörmokaren öppnar huvudsakliga fällans åtkomstpunkt med en rörtång, och sedan infogas en rörmokare 's orm eller en ballong urinblåsa bifogas en trädgårdsslang till linjen. Efter utfodring linjen till den täppa position, rörmokaren sedan driver ormen för att lossa och bryta upp täppa, eller vänder på kraftfulla slangen, orsakar ballong blåsan att svälla och tvinga täppa fram tills det desintegrerar.

Det här jobbet kräver tålamod, noggrannhet och skicklighet och försiktighet eftersom rörmokaren placeras i direkt kontakt med orenat avloppsvatten och resterande VVS kemikalier. Dess kostnad passar den aktuella uppgiften, även om det tar fem minuter från början till slut.

Unclogging avloppet själv

En husägare som beslutar att ta itu med en igensatt huvuddräneringsventilen som en snussats projekt måste tänka flera variabler. Att lokalisera täppa i medelstora till stora huset och bekräftar sin ståndpunkt vid huvuddräneringsventilen tar tid. Försök att nå huvuddräneringsventilen täppa från en linje inom huset, men nyckeln ligger i att identifiera rätt linje för att orm. Denna kunskap kan spara husägare från behöva öppna huvudsakliga fällan i första hand.

Med rätt verktyg å, och att veta hur du använder dem, gör skillnaden i ett väl utfört arbete och ett jobb som lämnat ogjort. Detta kräver uppskatta avståndet till täppa och välja en lång nog pipe orm eller slang med en ballong urinblåsan.

Att komma till täppa kräver skicklighet. Några tekniker för att rensa en huvuddräneringsventilen inkluderar att veta hur man manövrera ormen eller slang genom rören, runt krökar och genom röret grenar och veta när man ska sluta, dra tillbaka och gå framåt med verktyg.

Huvuddräneringsventilen täppa förebyggande

Även om en igensatt huvuddräneringsventilen så småningom gör listan över husägare problem, minska förebyggande åtgärder dess förekomst. Plats sil avlopp täcker över avloppet i diskhon, tvätt handfat, badrum handfat och badkar att fånga skräp, inklusive ludd, hår och mat partiklar. Stoppa dumpningen fett och olja i avloppet--även om de rinna ner, de gör en klibbig bas för skräp att följa. Använd varma till heta vatten regelbundet, särskilt ner diskbänk och badkar att förhindra att partiklar klumpat ihop tillsammans i raderna.