Körsbärsträden i Michigan

Den vanligaste arten av körsbärsträd som människor växer är sötkörsbär (Prunus avium). I norra, centrala staten Michigan finns det flera särskilda sorter-- eller underarter--sweet Cherry orchard-ägare och trädgårdsälskare vilja växa. Men, som Michigan State University anteckningar, varierande väder och variabel jordar som kännetecknar Michigan och de stora sjöarna i allmänhet, kan ibland ge problematisk för cherry skördar.

Sam

Sam sweet cherry sorten mognar under tidig-till mitten av säsongen, eller runt slutet av juni och början av juli. Enligt Michigan State University är frukterna av Sam körsbär måttligt stor, mörk-röd till svart i färgen och växer i snäva kluster. Sam har starkt motstånd mot kallt, regn-inducerad sprickbildning--som orsakar frukter till split-- och bakteriesjukdomar som cankers.

Kristin

En annan sweet cherry tree som mognar i början till mitten av säsongen är Kristin sorten, som producerar fast, mörk-röd frukt som är måttlig i storlek. Trädet visar utmärkt vintern härdighet; Det är dock endast måttlig till bra på att stå emot regn-inducerad sprickbildning.

Ulster

Ulster sweet cherry tree mognar mitten av säsongen, eller i början av juli. Den producerar "god kvalitet" mörk röd frukt som är måttliga till stora i storlek, som Michigan State University anteckningar. Trät av Ulster körsbär är resistenta mot bakterier och vinter väder; dess frukter är dock måttligt känsliga för sprickbildning och infektion.

Rainier

Av alla olika typer av körsbärsträd i Michigan tillverkar halva säsongen behandlings Rainier sorten några av de mest välsmakande frukterna. De stora Rainier frukterna är gul och röd på utsidan och har fast, ljusgul kött på insidan. Enligt Michigan State University, frukterna är "utmärkt kvalitet" och har "mycket bra smak." Tyvärr kämpar Rainier träd med Michigans regnigt väder och kalla vintrar och är mottagliga för sprickbildning, bakterier och andra infektioner.

Kejsaren Francis

Frukterna av kejsaren Francis cherry tree är nästan identiskt utseende som de av Rainier, den enda skillnaden är storleken. Kejsaren Francis frukterna är medelstora, medan deras kvalitet är bara "nice", vilket också nämns i Michigan State University. Men till skillnad från Rainier är halva säsongen behandlings kejsaren Francis resistenta mot vintervädret, sprickbildning och endemiska sjukdomar.

Hudson

Hudson sweet cherry tree sorten ger måttliga till stora, mahogny röd, god kvalitet frukt, som är fast och har en god smak. Trädet mognar i slutet säsong eller slutet av juli och efter, och har god beständighet mot bakterier och vinterväder och god beständighet mot sprickbildning.

Syrlig körsbär

Tårta, eller morello, körsbär tillhör arten Prunus cerasus. Dessa körsbär har mörkare kött jämfört med sina söta motsvarigheter. Ett exempel är Jubileum sorten, som producerar mörk mahogny röd frukt och sweet-tart smak.