Körsbärsträd som växer i sydöstra Texas

Medan många sorter av fruktträd kräver varma temperaturer och kan frodas i Texas landskap, föredrar körsbärsträd svalare temperaturer. Det varma klimatet ger sällan tillräckligt kalla dagar för många typer av körsbärsträd till sätta frukt. Vissa sorter av körsbärsträd tolerera kortare winter seasons än andra, vilket gör dem bättre lämpade för den sydöstra delen av Texas.

Överväganden

Den viktigaste faktorn i plantera körsbärsträd i Texas är deras förmåga att producera frukt i varma klimat. Sydöstra Texas innehåller USDA klimatzoner 8 och 9. Medan körsbärsträd planterade i dessa zoner inte uppstår konsekvent bära frukt eller blommande, producerar de vanligtvis några blommor och körsbär varje år. Plantera träd i ett låglänt område som samlar in kall nattetid luft kommer att uppmuntra blomstra och bära frukt. Att lägga till kompost och marktäckning i den sandiga jorden i denna region kommer att berika jorden och främjar tillväxt och hälsa av körsbärsträd.

Söt sort

Lapin (P. avium) är en mängd sötkörsbär träd som växer i USDA plant härdighet zon 4 till 8. Den tål en rad olika jordtyper och växer till en mogen höjd omkring 20 fot lång. Denna variation av träd blommar under mitten av April och sätter frukt som är redo att skörda nära mitten av juli. Det kräver fullt solljus och tål måttlig vindar utan stöd.

Syrlig sort

Montmorency (P. cerasus) är en mängd surkörsbär som lämpar sig för odling i USDA plant härdighet zon 4 till 8. Det är en standard storlek träd som växer till en genomsnittlig storlek på 20 fot. Montmorency börjar producera frukt inom tre till fem år och tål en mängd olika jordtyper. Blommorna i början av maj och körsbär är redo att skörda runt den första delen av juli.

Prydnadsväxter Cherry

Till skillnad från körsbärsträd som odlas för sina ätliga frukter, är den japanska blommande körsbärsträd trädet (P. x yedoensis) en typ av prydnads träd som kan fräscha upp och förbättra en Texas landskap. Denna variation av träd växer i en mängd olika jordar men föredrar något rik, väldränerad medier. Den växer upp till 50 fot lång och trivs i USDA plant härdighet zon 5 till 8. Starkt solljus uppmuntrar bildandet av samlas av vit-rosa blommar tidigt på våren.