Korrekt användning av en Gas-Log eldstad

Gas spisar har blivit väldigt populärt de senaste åren och de ersätta ofta befintliga trä eldstäder som ett billigt och renare alternativ. Systemet är ganska enkel, bör de planerar att använda gasspis spisar vet vissa saker att garantera säker och effektiv användning. Gas loggar kan vara bra för atmosfären och som värmekälla, men de kan också vara farligt om det inte används korrekt.

Skorstenen rengöring

Innan din gas loggar få installerat, ta dig tid att ha skorstenen rengöras, enligt AskTheBuilder.com. Eftersom de flesta gasspis system går in i en befintlig spis, blir det nödvändigt att se till att du har god ventilation. Om du har använt din spis med trä tills nu, har du förmodligen en bra idé om när senaste rengöring var. Ha även skorstenen professionellt inspekteras innan din gas loggar är installerade.

Installation

Hyra en professionell för att installera din gas-log eldstad, enligt GasLogShop.com. Lagen kräver professionell installation av gas loggar i många områden, och det är en bra säkerhetsåtgärd även om du inte bor i ett av dessa områden. Om du har gas kör till ditt hus redan, bör inte processen vara alltför långa. Certifierad personal har pågår en linje till ditt hus från närmaste stambanan till bränsle gas log systemet om du inte är redo för gas.

Öppen spis Ventilation

De flesta gasspis system kräver ventilation precis som en vanlig trä spis. Gas loggar avger kolmonoxid och lågorna minska nivån av syre i hemmet, så en öppen källkod luft krävs. Öppna din rökkanal eller spjäll hela vägen när gas loggar är i drift, enligt GasLogShop.com. Även gas loggar producera färre gifter än traditionella vedeldade eldstäder, är det nödvändigt att tillåta skorstenen att släppa dessa rök utanför.

Fire säkerhetsföreskrifter

Värmeutrustning är näst matlagning utrustning när det gäller orsakar hemmet bränder varje år, så vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas om du planerar att använda gas loggar i ditt hus.

Installera rökdetektorer och kolmonoxid detektorer i ditt hem och testa dem regelbundet för att säkerställa de arbetar.

Håll området framför loggarna gratis av brandfarliga föremål och skräp som kan orsaka en villabrand. Kontrollera också att de gas loggar du köper har säkerhet piloter som kommer att stänga av vid gas uppbyggd eller brist på syre i rummet.

Lämna inte din gas loggar obevakad. Detta är precis lika farligt som lämna hemmet med ljus bränning. Investera i en eldstad skärm att placera framför loggarna som en extra säkerhetsåtgärd, och aldrig tillåta någon att kasta främmande föremål i elden.

Har din gas loggar besiktigas varje år av en professionell för att säkerställa korrekt funktion, enligt GasLogShop.com.