Koppar pott underhåll

Koppar pott underhåll

Coppers varm, fyllig glöd kan förvandla till en fläckig, mörk röra nästan över en natt, lämnar många kockar förbryllad över sin vård. Vissa slipmedel kommer att permanent ärr metallen, men brist på underhåll gör situationen värre. Omsorg för koppar krukor är olika från omsorg för andra metall köksredskap, men uppgiften behöver inte vara svårt. Rutinmässigt underhåll gör ditt jobb lättare och håller din Köksartiklar ganska nog att Visa året runt.

Daglig rengöring

Fyll en diskbänk med varmt vatten och diskmedel, Blötlägg grytan i några minuter och tvätta med en mjuk, nonabrasive svamp. Du kan nå inuti ihåliga handtag med en liten bebis flaskborste. Torkning din koppar köksredskap med en trasa i stället för lufttorkning förhindrar mineral insättning fläckar och vert de gris eller grönaktig oxidation. Aldrig ren koppar krukor i diskmaskin.

Rutinmässig polering

Polera dina krukor regelbundet med koppar polska glans och hjälpa dem att stå emot fläckar och fett inlåning. Koppar puts är pastor, vätskor och även hemmagjorda hopkok. Gälla pastor för en mjuk trasa och gnugga krukan försiktigt för att ta bort Matt. Flytande polermedel komma brukar i en liten burk som innehåller mättade blandvadd liknar bomullstussar. Dra bort en bit av vadd och använda den för att polera potten. Du kan använda vanlig ketchup på en trasa för en naturlig polska. Aldrig polska interiör eller beklädnaden. Koppar krukor som är avsedda för matlagning, och inte bara för visning, är fodrade med tenn eller andra rostfritt stål. Polering interiören tar bort slemhinnan över tiden.

Enstaka Relining

Köksredskap och regelbunden rengöring slits bort slemhinnan långsamt, och det måste bytas. Professionell relining är klok som försöker det hemma innebär farliga kemikalier, och kan inte ge önskvärt resultat. Matlagning i ofodrad koppar rekommenderas inte, enligt "God hushållning" tidningen. Om dina grytor är koppar på insidan, är det avsett för visning och inte för matlagning. En relining specialist kan dock lägga till en foder för dig.

Sällsynt, större rengöring

Om du hittar en uppsättning av gamla koppar krukor, avsätta en eftermiddag att omvandla dem till glimmande koppar. Prova en metod, eller använda en kombination, ta bort år av försummelse. För klibbiga fett, Njut av potten i hett diskvatten med mycket diskmedel. Som fett mjukar upp, kommer att det vända ogenomskinlig. Ta bort så mycket som du kan med en nonabrasive svamp och rent runt handtaget nitar med en mjuk, baby tandborste. Motstå frestelsen att använda en grov, metall skursvamp. Att skura alltför stora mineralfyndigheter och vanära, doppa halv citron salt och skrubba slemhinnan och förkoppra med den fuktiga sidan av frukt. Skur slemhinnan är ibland oundvikligt, särskilt i te krukor eller vattenkokare där mineraler samla, så planerar att ha potten rebaseras snart. Gör en mild skur klistra med bakpulver och ättika, och tillämpa den på en trasa för polering. Efter alla missfärgning, insättningar och fett är borta, torka potten och återställa glans med koppar polska.