Konkreta Installation av taktegel

Konkreta Installation av taktegel

Betong plattor när korrekt installerat kan pågå i 50 år eller längre. Dessa plattor är ofta dyrare än asfalt bältros, men billigare än cottoplattor takläggning. Kostnaden för en betong platta tak anläggning är jämförbar med cedar skaka tak. Installera betong takpannor kan vara en komplicerad och farlig process och rekommenderas inte för oerfarna takläggare eller husägare. Om inte du har utbildats specifikt, bör installera takpannor överlåta åt en professionell. Det tar ca sex månader av övervakad träning för att bli skickliga på att installera konkreta roten kakel, enligt webbplatsen Roofkey.

Instruktioner

•Inspect befintliga höljet så att den är tillräcklig för att stödja vikten av en betong kakel installation per lokala byggnormer. Inspektera undergolv för att säkerställa att den helt täcker prydnad material och överlappar alla höfter och åsar, såväl som genom alla dalar. Kontakta din lokala byggnad kod avdelning för att fråga om lokala regler och kontrollera att dina planer för takläggning i överensstämmelse.

•Installera batten systemet. Lattor bör normalt inte mer än 4 fot lång. Ståndpunkten top batten längs den övre kanten av taket och säkert med fästen, som kan vara skruvar eller spikar som kan tränga in genom batten och minst 3/4 tum i höljet. Lämna 1/2-tums gråta utrymme för dränering mellan reglar och på kanterna.

•Lay ut ditt tak kakel design. Bestämma överhäng av kakel över takfoten, som normalt är 3/4 tum till 2 inches, beroende på din betong kakel och rännstenen systemet. Subtrahera överhäng ökat med 3 inches från den totala längden av en enda platta att bestämma utgångspunkten för din första raden av plattor. Mät avståndet från takfot och fäst en krita linje över längden på taket.

•Installera hela första raden plattor. Se till överhänget är även och rumpa slutet av brickor är justerade längs linjen, krita. Fäst varje efterföljande krita linje längden på en bricka minus 3 inches. Installera din nästa rad av plattor längs denna linje, att säkerställa en 3-tums överlappning.

•Säker brickor på taket med lämpliga fästen. Dessa kan vara rostfria spikar eller skruvar, beroende på vilken typ av kakel och tillverkarens rekommendationer. Upprepa processen tills delen är klar. Cap åsen med ridge kakel.

Tips & varningar

  • Vissa tillverkare rekommenderar att en sealer till din nya betong takpannor.
  • Installationskrav för betong tak kakel kan variera utifrån klimatförhållanden.
  • Undvik att gå på din betong takpannor till förhindra oavsiktliga brott.