Kompletterande örter för en örtagård

Växter som kompletterar växer väl när planteras nära varandra. Många arbetar tillsammans att avvärja skadeinsekter, eller lägga till näringsämnen i jorden som kommer att uppmuntra starkare växtskydd. Ringblommor, till exempel, är komplement till många grönsaker eftersom de avskräcka kaniner. Örter, å andra sidan, betraktas också kompletterande om de används på liknande sätt. Dessa växter kallas ofta även "kamrat" växter.

Doftande örter

Även många örter har en stark doft, är några kända för att ha en doft som orsakar avkoppling eller andra positiva hälsoeffekter. Lavendel är en sådan ört, liksom rosmarin. Kamomill är en annan. Alla tre av dessa är kompletterande växter för hem trädgårdsmästare som vill odla växter för att göra dospåsar, bad suger, tvålar och andra doftande produkter.

Dricka och matlagning örter

Vissa örter som vanligen används i te och andra drycker. Dessa inkluderar myntverk som spearmint och pepparmynta, samt citron smaksatt örter, såsom citronmeliss och citron verbena. Många örter används också tillsammans i matlagning. Dessa inkluderar "Italienska" recept örter, såsom vitlök, oregano och gräslök, basilika och persilja. I själva verket kommer att två senare planteras tillsammans öka avkastningen, enligt trädgårdar lågor.

Pest-repellerande örter

Vissa örter arbeta tillsammans för att avvärja skadeinsekter. Om du har en ant problem, plantera någon av myntverken tillsammans med lite kattmynta. Bladlöss stöts bort av gräslök, koriander och vitlök. Plantera gräslök, vitlök och kattmynta planterade nära varandra kommer att stöta bort den destruktiva japanska beetle, medan dill och vitlök tillsammans kommer att bli av med den importerade cabbageworm.