Kommer en Primrose lila Bush någonsin Blom om den inte har blommat under de första tre åren?

Primrose lila buskar har klargula blommor som blommar tidigt på våren. På förfallodagen är busken 8 till 10 fot lång, som kan ta upp till fem år efter plantering. Om bush inte har blommat efter tre år, finns det ofta en logisk anledning varför (utöver skador på busken).

Mognad

Primrose lila buskar mogna inte förrän bushen når en höjd av 8 till 10 fot, vilket vanligtvis tar ungefär fem år. Om trädet inte har blomstrade i de första tre åren, trädet är fortfarande fertila, det inte är bara gammal nog. Så länge som andra villkor för växande primrose lila bush är bra, behöver det bara ett par år.

Beskärning

Primrose lila buskar, som andra lila buskar kan beskäras i slutet av sommaren, hösten eller vintern. Lila buskar börja växa knoppar för nästa års blommor efter blommor dör tillbaka. Om beskärning behövs, gör det så snart som de klargula blommorna är borta i början av sommaren. Om du ser nya grönaktiga knoppar bildas på grenarna, beskära inte busken, eller tar du bort nya knoppar och bush kommer inte att blomma nästa år.

Solljus

Lila buskar, inklusive primrose, behöver minst sex timmars solljus per dag för att producera knoppar, som vänder till blommor. Om den lila bushen inte är får tillräckligt solljus varje dag, ger det bara några blommor eller inga blommor på alla. Andra träd eller buskar blockerar solen från primrose lila busken måste tas bort för bush att få direkt sol och blomma.

Mark

Primrose syrener behöver vissa kväve i marken, men om kväve är för hög, den lila bushen att växa gröna blad. Hög kvävehalt främja inte blomning, emellertid. Innan bush når sin kulmen, har jorden testas för att se om du behöver ändra det eller om kväve är korrekt. En lokala universitetet extension office kommer att testa marken för dig och berätta om kvävet är hög eller lagom. Om marken behöver om ändring för att sänka kvävehalten, kommer att kontoret råda dig vad du använder för ditt specifika område.