Kök rengöring checklista

Ett rent kök är mer inbjudande och roligt att laga mat i. Mat, fett och smuts av vardagen kan bli överväldigande. Skapa en enkel rengöring checklista för köket hjälper dig att snabbt få rummet till order utan att slösa en massa tid på knepig.

Kylskåp

Utom synhåll, kommer ur sinne ofta in när kylskåpsdörren är stängt. Matrester och smulor stapla upp eftersom du inte ser dem hela dagen. En gång varje vecka, sortera igenom innehållet i kylen. Kasta ut allt som har gått ut och ordna om objekt som finns kvar. Ta dig tid och torka av varje hylla så matrester och spill inte samla in och bli en klibbig röra. Ta bort maten från frysen och torka upp något spill med en trasa och varmt vatten. Arbeta snabbt och torka med en torr trasa när du rengör så isen inte bildar. Om din frys inte frostfritt, töm den ut en gång om året och frosta det bli is byggs upp. De flesta frysar har en avfrostning inställning på temperaturen ratten, eller du kan koppla ur den. Torka av fram- och handtag för att ta bort fingeravtryck och smuts. En organiserad kylskåp sparar tid i hela varje vecka som du inte behöver söka efter objekt i ryggen.

Ugn och spis

Spänna vanligtvis får de flesta användning och är också mer synlig än ugnen. Torka upp spill så snart de uppstår så att de inte baka på ytan. Torka av spisen med lämpliga renare för typ av utbud du har. Ren brännare fack när varje vecka. De flesta brännare fack kan tvättas i diskmaskin. Ren ugnar månatligen eller som behövs. Många ugnar har en självrengörande alternativ, även om de kanske fortfarande behöver utplånas när rengöringscykeln är klar. Alternativt använda en ugn renare att mjuka upp spill, utplåna dem med en trasa. Glöm inte mikrovågsugnen--utplåna insidan när en vecka och tvätta fingeravtryck av framsidan av dörren som behövs. Täcka plattor av mat med en mikrovågsugn-säkra pappershandduk när du använder mikrovågsugnen. Handduken förhindrar livsmedel från stänk så rengöring inte tar så mycket tid.

Kontrar och sjunker

Ren räknare förbättra omedelbart utseendet på ett kök. Torka av räknarna ner minst en gång per dag eller oftare om du är i köket hela dagen. Torka av skåp fronter och handtag, att ta bort fingeravtryck och smuts. Skölj ut sjunker efter varje användning så att smuts och mat inte torkar på ytan. Torka av kran handtag, särskilt om de är chrome. Torkning kranar med en trasa efter varje användning förhindrar vatten spotting. Om du har en diskmaskin, töm den efter varje tvättcykeln så smutsig disk kan gå rakt in i bricka i stället för att belamra diskbänken. Om du inte har diskmaskin, stapla rätter prydligt och göra rätter för hand minst en gång om dagen.

Golv

Ren golv senast eftersom skräp från rengöring räknare och andra delar av köket kommer att hamna på dem. Sopa var en till tre dagar så damm och smulor inte bygga upp. Regelbunden sotning innebär att du slipper torka så ofta. Mopp köket med ordentlig renare för ditt golv typ minst en gång i veckan. Torka upp något spill omedelbart. annars kan de fläcken golv eller bli svåra att rengöra.