Kök faror

Kök faror

Köket är en av de mest trafikerade rum i hemmet, där kulinariska mästerverk och minnen görs. Dock kan vassa köksredskap och köksmaskiner också göra det farligaste. Faror i köket kan vara allt från sjukdom till brand, men även de värsta kök riskerna kan undvikas.

Fire

Fire är en gemensam kök fara. Laga mat på hög värme, särskilt gas värme, kan vara farlig om de lämpliga försiktighetsåtgärderna vidtas. Fett mycket på din spis och hood kan leda till fett bränder, kan smulor under kaminen ögon och fastnat på botten av ugnen. På samma sätt kan lämnar mat på spisen utan uppsikt eller matlagning mat på en högre värme än nödvändigt också leda till brand. Andra bruksföremål som den mikrovågsugn, brödrost och brödrost ugn också kan utgöra en brandrisk om inte rengöras regelbundet och hålls i gott skick. En brandsläckare bör hållas i köket vid brand.

Rått kött

Matförgiftning kan uppstå när rått kött inte hanteras korrekt i köket. Sköljning rå kyckling och andra typer av kött kan orsaka bakterier att sprida runt din diskbänk, golv och bänkskiva, konstaterar webbplatsen Chow; i stället för sköljning, klappa köttet torrt innan tillagning. Risken för matförgiftning från rått kött och fjäderfä kan minskas genom att tvätta händerna noggrant med varmt vatten och tvål efter röra rått kött och rengöring och sanering bänkskivor och diskbänkar. Matförgiftning kan också uppstå när rått kött läcker på andra livsmedel i kylskåpet, så tätt wrap kött eller placera i en lufttät lagring behållare och plats rått kött på nedre hyllan av ditt kylskåp att undvika kontamination med andra livsmedel.

Kemikalier

Kemikalier förvaras i köket, från din disk cleaner till bug spray, kan vara farligt, särskilt när de kommer i kontakt med livsmedel, konstaterar webbplatsen The hem Know-It-All. Förorening kan minskas genom att lagra kemikalier från mat eller i ett annat rum och med försiktighet när du rengör diskbänk och bänkskivor. Till exempel om du snygga vasken, skölj den helt eller låt det torka innan du använder det handfatet för att rengöra grönsaker. Skydda dina barn i köket genom att lagra kemikalier utom räckhåll eller använda lås för att barnsäkra ditt kök. Vinäger, bakpulver och citronsaft är naturliga rengöringsmedel som kan användas i stället för starka kemikalier.

Kniv säkerhet

Matlagning ofta kräver styckning, skivning och hugga av kött och grönsaker, så naturligt nedskärningar är bundna att uppstå. Olyckor kan förhindras genom att använda den rätta kniven för jobbet; till exempel inte använda en filé kniv hugga potatis. Knivar som inte är skarpa gör det svårare att skära livsmedel.