Knott & Fungus Gnats för växter

Knott & Fungus Gnats för växter

Även om vissa insekter och buggar är nödvändiga för gödsling vissa växter, är många inget annat än destruktiva skadedjur. Vanliga svarta flugor och houseflies Mata inte på krukväxter. Små flugor du kan se på dina växter är mest sannolikt fungus gnats. Dessa små Knott använda både mark och anläggning vegetationen att reproducera och foder. Vissa metoder för förebyggande och utrotning är nödvändiga för att kontrollera spridningen av fungus gnats.

Knott

Hög luftfuktighet kan främja svart fluga infestationer eftersom det ger de optimala förutsättningarna för avel. Många typer av flugor, inklusive svarta flugor, föredrar att lägga sina ägg på ytan av stillastående vatten. Andra typer av flugor är shore flugor, moth flugor och mars flugor, även om dessa är osannolikt att visas runt din houseplants.

Fungus Gnats

En av de vanligaste typerna av skadedjur i krukväxter, fungus gnats växa till en mogen storlek runt 1/8 inches. Dessa små, flygande insekter har långa ben och små huvuden. De äger synliga antenner och en enda uppsättning tydliga vingar. Även om de är svaga flygblad som allmänt svävar nära marken, tillåter deras vingar dem att flyga från växt till växt, ökar risken för dessa skadedjur sprider sig i hela din samling av krukväxter eller blomsterrabatter. Mogen, kvinnliga gnats lägga små ägg i fuktig jord. Äggen kläcks i tydlig larver inom fyra dagar.

Skador

Fungus gnats larver livnär sig på nedre stjälken vävnader och rötterna av växter, orsakar röta och förfalla av tidigare frisk vegetation. Vanliga symptom på pest skador från flyga infestationer inkluderar vissnande och dålig tillväxt. Skador som tenderar att vara värre i unga växter, inklusive nya plantor och rotade sticklingar.

Behandling

Att minska fukten i plantering medium och att ta bort stående vatten i magasinen DROPP är det första steget i att minimera risken för anläggningen skador orsakade av fungus gnats. Undvika våt, blöt jord genom att vattna bara när det behövs, enligt varje planta särskilda krav. Ta bort marktäckning, såsom bark nuggets, från ytan av jorden kan förhindra dessa växtskadegörare. Behandling av jorden med en fungicid skölj som besprutar de drabbade växterna med en foliar insektsspray, såsom Bacillus thuringiensis, att minska svampen gnat infestationer runt dina växter.