Klimatet för god tillväxt ett Redwood träd

Klimatet för god tillväxt ett Redwood träd

En imponerande barrträd som kan nå en höjd av 300 fot och 50 fot brett, redwood (Sequoia sempervirens) växer bäst i regioner med milda vintrar, hög luftfuktighet och fuktig sura jordar. Denna art kallas också den kustnära eller California redwood att skilja det från liknande som ser träd som växer i kallare klimat av släkten Metasequoia eller Sequoiadendron.

Native rad egenskaper

Redwood träden växer naturligt endast i en smal, smala band längs den centrala Stillahavskusten. Utbredningsområdet sträcker sig från floden Chetco i sydvästra Oregon söderut till lax Creek Canyon i Santa Lucia Mountains i Monterey County, Kalifornien. Öst-västlig bredd på utbudet varierar från 5 till 35 miles lång. Inom denna spänner är milt och blött med nästan frostless vintrar, cool behagligt varma somrar, lite vind och alltid massor av dimma.

Temperaturen härdighet

I dess Pacific coastal berg livsmiljö upplever redwoods sällan vintrarna kallare än 15 grader F och somrarna hetare än 97 grader. På sommaren bo dagtid toppar ofta i intervallet 60-75 grader. Odla redwood träd i US Department of Agriculture växt härdighet zon 7 till 9, där vintrarna är milda men kyligt. Det är bäst i regioner där högst 120 dagar av temperaturer över 85 grader inträffar årligen.

Nederbörd överväganden

Redwood träd kommer att överleva på så lite som 25 inches av nederbörd per år, till så mycket som 122 inches. Majoriteten av nederbörd bör ske utanför den värme och intensiv sommar sol på sommaren. I sin naturliga miljö faller betydande regn under vintermånaderna, med den torraste månaden är juli. I varmare sommar regioner eller där uttorkande vindar är mer frekventerar, gynnas redwood träd bevattning i sommar samt en tjock ekologisk marktäckning att hålla jorden fuktigare och fylld med förfalla humus, och svalare temperatur.

Klimatzoner

Medan många amerikanska trädgårdsmästare använda USDA plant härdighet zonsystemet för att avgöra om en växt är lämplig att odla, är detta system svårt att använda i varierande höjder över väst. "Sunset" tidningen utvecklat ett klimat områden som kombinerar vintern kall, nederbörd, luftfuktighet, latitud och höjd som mer exakt beskriver delar USA: s bästa lämpade för odling av växter. Odla redwoods i solnedgången klimatzoner 4 till 9 och 14 genom 24 i den västra halvan av Förenta staterna. I de östra staterna passar redwood bäst bara för de varmaste vintern delarna av klimatet zonplanerar 32.