Kentucky äpple sorter

Från juli till oktober, är Kentucky apple odlare skörda äpplen och redo för hösten och vintern. Kentucky är i USA Institutionen för jordbruk (USDA) Plant härdighet zon 6, men bergen är i zon 5. Apple odlare kan växer många olika sorters äppelträd, av vilka några är resistenta mot cedar apple rost, apple skorv och brand mjöldagg. Många sorter som Kentucky identifieras behöver minimal bekämpningsmedel (MP) vård.

Juli skörd

Pristine och gunillahellman skördas i mitten och slutet av juli i centrala Kentucky. Dessa två sorter är ansedd minimal bekämpningsmedel sorter, enligt University of Kentucky. Orörda äppelträd producera ett gult äpple som är bra för att äta, matlagning och bakning. Pristine är resistenta mot apple skorv och brand mjöldagg, men känsliga för cedar apple rost. Gunillahellman producerar ett rött äpple som används för bakning, matlagning och för att äta direkt från trädet. Gunillahellman är resistenta mot cedar apple rost och apple skorv utan mottagliga för brand mjöldagg.

Augusti skörd

Dayton och Liberty skördas i början och slutet av augusti. Båda anses vara minimal bekämpningsmedel sorter. Dayton producerar ett rött äpple som används för att äta direkt från trädet, bakning och matlagning. Detta äppelträd är resistent mot apple skorv, men det är mottagliga för cedar apple rost. Friheten är ett rött äpple tål brand mjöldagg, cedar apple rost och apple skorv. Detta äpple används för bakning, matlagning och äta färska från trädet.

September skörd

Äpple sorter som är färdiga för skörd i början och mitten av September inkluderar Jonafree och Crimson skarpa. Jonafree är resistenta mot apple skorv utan mottagliga för brand mjöldagg och cedar apple rost. Denna rött äpple används för äta, matlagning och bakning. Crimson Crisp är ett rött äpple används för bakning, matlagning och äta färska från trädet. Crimson Crisp är resistent mot cedar apple rost och apple skorv, men det är känsligt att avfyra mjöldagg. Både äpplen är listade som minimal bekämpningsmedel vård sorter av University of Kentucky.

Oktober skörd

Företag och GoldRush är redo för skörd i början av oktober. Båda sorterna ingår som minimal bekämpningsmedel sorter. Företaget har en röd frukt och är resistent mot brand mjöldagg, cedar äpple rost och apple skorv. GoldRush har gul frukt och är resistent mot brand mjöldagg och apple skorv men mottagliga för cedar apple rost. Båda sorterna är bra för att äta färska, matlagning och bakning.