Kemikalier för molnigt poolvattnet

Kemikalier för molnigt poolvattnet

Ingen enda anledning kan förklara varför en pool vattnet blir grumligt. Vanliga grumling som orsakar problem kan relateras till tidig algtillväxt på grund av låga nivåer av klor och andra kemikalier. Grumlighet kan också resultera från många simmare i vattnet, som också binder till otillräckliga nivåer av rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Vanligtvis är de två viktigaste kemikalier krävs för att eliminera grumlighet pool klor och en pH konservator.

Klor

Den vanligaste formen av pool klor är kalciumhypoklorit. Den finns i pulver, tabletter och pinnar. Att säkerställa att en pool vatten regelbundet och ordentligt behandlas med klor kan gå långt mot att förhindra uppkomsten av grumling, med två delar per miljon (PPM) av klor är den rekommenderade nivån för pooler. Du kan också behöva "chock" din pool (lägga till fler än de lägsta halterna av klor) att återställa balansen och eliminera grumling.

pH-värdet

Förutom klor är en annan viktig anti-grumling kemikalie som används i en pool en pH balans och underhåll additiv. Att säkerställa att en pool pH-balansen är mellan 7 och 8 är av avgörande betydelse eftersom klor själv nästan helt försvinner när pH under 7 och fungerar dåligt när det är över 8. Och brist på korrekt pH kan hjälpa till att bidra till grumling när ett stort antal simmare ständigt använder poolen.

Processen

Vad beträffar pH går, måste du lägga till tillräckligt natrium bikarbonat i vattnet för att få det tillbaka till rätt pH-balans, vilket kan göras antingen genom användning av en kommersiell pool pH konservator eller genom att använda bakpulver, vilket är exakt samma som de kommersiella olika pH kemiska. Ett pund per 30 000 gallon är den rekommenderade dosen för båda. För att höja pH-värdet till mellan 7 och 8, Lägg bara till dem som behövs.

Andra kemikalier

Även om inte lika viktigt som klor eller pH balans kemikalier, kan sedimenteringsbassängerna och flocculation vara effektiva sätt att klara upp envisa grumlighet. Sedimenteringsbassängerna är ingenting annat än koaguleringsmedel. De orsakar extremt små bitar av materia som kan grumling en pool för att binda samman så att de kan sedan filtreras. Flocculation är effektiva på orsakar all materia i en pool för att binda samman i ett stort moln som sedan kan sugas upp.

Överväganden

När att förebygga eller eliminera molnigt poolvattnet, måste du balansera klor och pH nivå. Skimming poolen regelbundet är också en bra förebyggande. Också, hjälper ofta inspektera poolens filtreringssystem för att säkerställa att det fungerar effektivt. Om du behöver att chocka poolen, måste du öka klor över två PPM och gör det möjligt att stabilisera. Om det görs ordentligt, ska grumlighet sedan försvinna.